fbpx round image on layout top

Reno Sinovčić se želi nagoditi s Uskokom

25. rujna 2018. by urednik divider image

Reno Sinovčić je danas pokrenuo postupak nagodbe s Uskokom, uoči pripremnog ročišta za suđenje zbog optužbi da je nezakonito “zaradio” izvlačeći novac iz medijske kuće VOX i NK Zadra u predstečajnoj nagodbi, prvoj koja je zainteresirala i Uskok.

Izlazeći s ročišta u pratnji svoje nove odvjetnice Ivane Benički Ložnjak, Sinovčić je potvrdio da će se pokušati sporazumjeti s optužbom. “Imamo neke svoje argumente i prijedloge. Utakmica se igra, u nogometnom žargonu”, kratko je kazao Sinovčić.

Uskokov tužitelj Krešimir Ostrogonac kazao je da im se “neposredno prije ročišta obratila obrana prvookrivljenika s prijedlogom radi pokretanja pregovora za sklapanje eventualnog sporazuma”.

“Ročište je odgođeno. Bit će obavljeni pregovori s prvookrivljenikom i njegovom obranom. Ovisno o rezultatima pregovora bit će sklopljen sporazum ili neće biti sklopljen i ročište će biti nastavljeno”, kazao je Ostrogonac.

Dodao je da ostali okrivljenici nisu ponudili nagodbu, a i za njih će se pripremno ročište nastaviti također 19. listopada.

Optužnica u tzv. aferi Ribar potvrđena je u studenome prošle godine. Uskok u njoj, osim Sinovčića, tereti bivšeg pročelnika zadarske Porezne uprave Vjekoslava Jurlinu, njegovu nasljednicu Stoju Mučaji, poreznike Željana Pejkovića, Marka Lozančića i Irenu Anić te bivše direktore NK Zadra Novicu Erlića i Dalibora Zebića.

Za razliku od optuženika koji sve poriču, Uskok tvrdi da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno preko 120 milijuna kuna.

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijećnika u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije desetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, a nazivalo ga se i “kraljem ribe na Jadranu” te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također, mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.

Izvor: Index.hrAKCIJA MLADIH I MOST...

Članovi Akcije mladih i MOST-a, ispred Zadarskog bloka, odgovorili su na...

read more

TRAŽE IZMJENU ZAKONA...

Na sastanku ogranka srednjoškolskih ravnatelja Zadarske županije zaključeno...

read more

ZADARSKI BLOK...

Vezano uz CGO Biljane oglasio se Zadarski blok priopćenjem ja javnost koje...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr