fbpx round image on layout top

GOSPODARSKI KRIMINAL Direktor Ostree Badurina s partnerima Jurlinom, Lukinetom i Butkovićem pričinili štetu od 68 milijuna kuna!

3. listopada 2018. by urednik divider image

Neven Badurina, direktor i suvlasnik stankovačke Ostre, tvornice za preradu ribe, nalazi se u istražnom pritvoru Županijskog suda u Zadru. Uz Nevena Badurinu prijavljeni su i Mladen Jurlina (62) iz Zadra te Valentino Lukinec (28) i Hrvoje Butković (44) iz Zagreba.

Kako nam je neslužbeno potvrđeno, Badurina je zajedno s još trojicom priveden u utorak tijekom poslijepodnevna kod Županijskog državnog odvjetnika, nakon ispitivanja trojica za sada puštena da se brane sa slobode. Badurina je odveden kod suca istrage koji mu je odredio istražni zatvor od 30 dana zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

Sva četvorica osumnjičena su da su tijekom dužeg vremenskog razdoblja počinili više kaznenih dijela iz područja gospodarskog kriminaliteta uključujući i porezne utaje za visoke novčane iznose, a cijeli postupak je pokrenut nakon prijave Porezne uprave.

Uz Nevena Badurinu, direktora i bivšeg suvlasnika Ostree, za više djela gospodarskog kriminala prijavljeni su Mladen Jurlina (62) iz Zadra te Valentino Lukinec (28) i Hrvoje Butković (44) iz Zagreba.

Sumnja se da su u razdoblju od 2003. do 2018. preko Ostree i tvrtki iz Zagreba i Samobora izvukli oko 68 milijuna kuna, a cijela je “operacija” završila u policiji kad je Badurina počeo izbjegavati plaćanje poreza.

Izvor: Zadarski.hrAKCIJA MLADIH I MOST...

Članovi Akcije mladih i MOST-a, ispred Zadarskog bloka, odgovorili su na...

read more

TRAŽE IZMJENU ZAKONA...

Na sastanku ogranka srednjoškolskih ravnatelja Zadarske županije zaključeno...

read more

ZADARSKI BLOK...

Vezano uz CGO Biljane oglasio se Zadarski blok priopćenjem ja javnost koje...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr