fbpx round image on layout top

UPOZORENJE Ako ste kritizirali Erdogana ne idite u Tursku!

25. listopada 2018. by urednik divider image

Njemačka je upozorila svoje građane koji posjećuju Tursku da budu krajnje oprezni i paze što objavljuju na društvenim mrežama nakon niza slučajeva uhićenja Nijemaca zbog kritika vlade turskog predsjednika Tayyipa Erdogana na internetu.

U ažuriranom savjetu za putovanja, koji je objavilo ministarstvo vanjskih poslova u utorak, ističe se kako su pokušaji Berlina da popravi odnose s Ankarom dosad malo toga donijeli za desetke pritvorenih njemačkih građana nakon neuspjelog državnog udara 2016.

“Uhićenja i progoni često su u vezi s objavama na društvenim mrežama u kojima se kritizira vlada”, navodi se u novom savjetu za putovanja u Tursku. “U nekim slučajevima dovoljno je samo ‘lajkati’ nečiju objavu te prirode”, dodaje se.

S obzirom da je Njemačka dom za tri milijuna ljudi turskog porijekla, odnosni između dviju zemalja uvijek su bili komplicirani, ali su pali na najnižu razinu nakon pokušaja prevrata.

Diplomatske aktivnosti, među kojima državni posjet turskog predsjednika, dosad su malo toga donijele u pogledu smanjenja napetosti, a Berlin je jako zabrinut zbog utjecaja Ankare na tursku zajednicu u Njemačkoj.

Ministarstvo je dodalo da čak i privatni komentari mogu predstavljati rizik te da optužbe za “uvredu predsjednika” ili “širenje terorističke propagande” mogu dovesti do puno godina zatvora.

Izvor: N1info.comPROTIV ORGRANIZIRANOG...

Zadarski blok oglasio se priopćenjem u kojem poziva na prosvjed protiv...

read more

AKCIJA MLADIH Hdz-ova...

Povodom prijedloga za izradu prostornog plana za uvalu Bregdetti oglasila se...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom izrade urbanističkog plana Vitrenjak II oglasio se županijski...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr