round image on layout top

NOVA LISTA SRAMA Zadarski tajkuni dužni na sve strane

4. studenoga 2018. by urednik divider image

Na novoj “listi srama” Porezne uprave za Zadarsku županiju od 24. listopada 2018. godine našle su se i tvrtke u vlasništvu Zdenka Zrilića. Na popisu se našla i tvrtka Jadera d.o.o. poznata po astronomskom dugu Gradu Zadru za najam poslovnih prostora.

Na popisu najvećnih poreznih dužnika u Zadarskoj županiji našle su se čak tri tvrtke u vlasništvu Zdenka Zrilića i to: Granit-kamenolom d.o.o. sa 549.487,11 kuna duga, P. S. IMMO d.o.o. sa 519.383,06 kuna i tvrtka Nautilus d.o.o. sa 515.397,20 kuna duga.

Kako smo već pisali, sve navedene tvtke su od prošle godine u sastavu holding tvrtke Tehno holding d.o.o. u kojoj su objedinjene sve tvrtke u vlasništvu Zdenka Zrilića, a koje su imale kreditno zaduženje prema bivšoj HYPO banci čija je nenaplativa potraživanja država Austrija nacionalizirala te kasnije prodala trećim osobama. Pod istom holding tvrtkom našle su se i tvrtke koje su do nedavno bile u vlasništvu Zrilićeve uže obitelji kao i tvrtka Testudo d.o.o. koja je bila u vlasništvu Mladena Modrića Padele. Sve nekretnine u spomenutim tvrtkama su pod zabilježbom vjerovnika koji su preuzeli potraživanja banaka, a u bilanci tvrtke Tehno holding d.o.o. iskazane su dugoročne obveze društva odnosno zaduženost tvrtke u iznosu od čak 969.911.682,00 kuna.

Na popisu poreznih dužnika našla se i tvrtka Jadera d.o.o. sa dugom za PDV od 881.129,90 kuna. Suvlasnici tvrtke Jadera d.o.o. su članovi uže obitelji Zdenka Zrilića, Zvonimira Nižića-Grofa i Petra Pastuovića, a ista tvrtka ima i dugovanje od preko 20 milijuna kuna prema Gradu Zadru za najam poslovnih prostora dok u istim prostorima ugostiteljsku djelatnost ne obavlja tvrtka Jadera d.o.o. već tvrtka Cidaris d.o.o. koja je u vlasništvu kćeri Zdenka Zrilića i Tomislava Faina, o čemu smo već pisali.

Na popisu “liste srama” našle su se i tvrtke; Adria kamen, Marjur, Zlatna uvala, Vulin, Biro trgovina, Mandalina, Eximo, Succesor Anić, Gradnja Grbavac, Azur holding, Slad, Portos Adriatic, Spartan, Progres Zadar, Novus, Vitis agro, CM Celje, BIM-Invest, Eco Energia, Crta-trade, Modro more, Ribarska sloga, Vile Petrčane, Pekara Zagreb Vir, Trajna gradnja, Velić metali, Dorkinson, Crvena Luka, Plankit, Vigens, Slad grupa, Oscar Zadar i druge.

Najveći dužnik na popisu je tvrtka Ostrea d.o.o. čiji porezni dug iznosi 4.847.786,91 kuna.

ZDdanas


PUPIĆ-BAKRAČ OTKRIO Zdenko Zrilić dužan milijardu kuna!PUPIĆ-BAKRAČ Antune...

Povodom izjava SDP-ovca Antuna Novoselovića, priopćenjem za medije oglasio se...

read more

ZADARSKI BLOK –...

Izbori za zadarske mjesne odbore na rasporedu su 9. prosinca, a danas je na...

read more

TKO KADROVIRA U...

Tito Gubić je muškarac koji je promijenio ime i glumio ženu samo kako bi...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2018 ZADARdanas.hr