fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Zaštitnik siledžija proziva siledžije?!

Povodom izjava Božidara Kalmete, oglasio se Marko Pupić-Bakrač priopćenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Mislio sam da je Božidar Kalmeta propao u zemlju od srama, da ga više nećemo vidjeti ni ćuti. Ali nema toga kod njega. U posljednje vrijeme vrlo je aktivan u obraćanju javnosti. I tko o čemu Kalmeta o moralu i poštenju.

Prvo je prije nekidan izjavio kako mrzi siledžije, a onda na Božićnom derneku HDZ-a spomenuo kako u Zadru postoje političke siledžije. Takav stav Kalmete određeni je salto mortale u odnosu na njegovo dosadašnje ponašanje. Do sada su oni koji dave i zaključavaju ljubavnicu, tuku nećaka, premlaćuju opernog pjevača… imali zaštitu u HDZ-u i bili kandidirani na odgovorne dužnosti.

Poznato je kako je Kalmeta reagirao u slučaju Šoša, Pešut te da je podržao kandidaturu Božidara Longina za župana. Poznato je i da su za vrijeme Kalmete kao gradonačelnika na vijećnika Antu Rubešu i mene poslani zaštitari koji su nas fizički napali, iako smo samo mirno prosvjedovali. Isti prema Zakonu o privatnoj zaštiti imaju ingerenciju isključivo nad zaštitom objekata i ljudi a nikako nad radom Gradskog vijeća i vijećnicima (nikada prije ni posle tog događaja nisu poslani zaštitari na vijećnike). I eto sad Kalmeta odjednom okreće list i proziva siledžije. Osobno sam oduševljen tim njegovim zaokretom. Jer to naravno znači da će kao predsjednik ŽO HDZ-a sa odgovornih dužnosti, a valjda i iz stranke očistiti sve siledžije. Još ako je njegovo prosvjetljenje otišlo toliko daleko da počisti sve nesposobne i nekompetentne mojoj sreći neće biti kraja. Zamislite da su pročelnici , direktori javnih tvrtki, ravnatelji ustanova… sve odreda školovani, kompetentni ljudi, vrhunski stručnjaci. Neće više biti pročelnik nasilnik i pijanac, skupštinu neće voditi potkapacitirani čovjek koji je pao razred u osnovnoj školi, predsjednik kluba vijećnika HDZ-a neće biti neškolovani nasilnik…

Pa ja evo već pišem ostavku na vijećničku dužnost. Protokolirati ću je čim ta Kalmetina čistka krene. Stvarno nema više potrebe za mojim javnim djelovanjem kad će to prosvijetljeni Kalmeta sve dovesti u red. E da sad će se on obračunati i sa onima što su krali dok je on bio ministar a on za to nije znao. Neće više moći imati monopol u Zadru nad građevinom i prijetiti investitorima kako se u Zadru ne može zabiti lopata u zemlju bez njihovog odobrenja.

U cijeloj priči postoje samo dva mala problemčića:

1. Ako Kalmeta počisti sve navedene tko će ostati ?
2. U svom dosadašnjem djelovanju Kalmeta je utjelovljivao suštu suprotnost od onoga što je govorio.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač