fbpx

PRIJEDLOG MARJANE BOTIĆ Gradonačelniče, napišite darovnicu i obitelji Bojko vratite stan koji im je otet!

Poštovani gradonačelniče Dukić, na kraju godine željela bih Vas posjetiti da je vrijeme zaokruživanja postignutog i vrijeme darivanja.

Od početka blagdana u Zadru, svečane sjednice Gradskog vijeća slušam Vas kako kukate i plačete jer „više niste dobar čovik, dobar doktor, dobar prijatelj“ nego ste „sad krivi za sve“. Zapravo niste za sve. Krivi ste za ono što unatoč mjestu na koje Vas je Vaša partija hdz postavila da sakrijete njihovo ruglo, pljačku i uništavanje Vašim prijašnjim dopadljivim osobinama, niste učinili ništa da osobno pokažete da radite drugačije.

Zato Vas u ovo doba podsjećam na nepravdu koju je Vaša partija i Vaša dogradonačelnica učinila jednoj zadarskoj obitelji. Svidio se nekome od opančara iz Vaše stranke ugrabiti stan u lijepoj maloj zgradici-vili na Brodarici i dok su sinovi iz te kuće bili na ratištu pa nisu često boravili u njemu, pa su starci odlazili u drugi grad njegovati jednog sina ranjenog na bojištu (možete to razumjeti nadam se? I Vi imate invaliditet iz Domovinskog rata ako imam točnu informaciju?), uglavnom; netko od pljačkaške skupine zvane hdz otuđio im je stan!! „Sve po zakonu“, jednako pošteno i moralno kao nedavni izlazak Daruvarca iz zatvora isto „sve po zakonu“. Zato Vas molim: ispravite u ovo vrijeme bar jednu nepravdu. Darovnicom Grada odnesite je obitelji Bojko, vratite im otet stan, ispričajte se za sve što su podnosili više od desetljeća i vidjeti će te da za ove blagdane nećete više kukati i plakati da ste postali loš čovjek. Osjećati će te bar u srcu, kao pravi čovjek. Hrabro!

Župane Longin, shvaćam da Vi teško možete postići vrijednosti neraspadljivog blaga, ali za sve postoji prvi korak: na zadnjoj sjednici Županijske skupštine, kad su novinari otišli i kad se nas nekolicina iz Akcije mladih svejednako borimo, pojedinci iz Vaše hdz-nhr-… (ne razaznajem tko je tko – jer je to ionako sve potpuno isto) javno su se za govornicom složili s mojim izlaganjima u dvije stvari: da se treba u županijskim prostornim planovima definirati mjesta postavljanja baznih stanica teleoperatera, tako da budu udaljena iz naseljenih mjesta kako ne bi dugoročnim zračenjem sa krovova bolnica, sa stadiona, dvorišta vrtića, stambenih zgrada… preko mjere koja je potrebna za dobar signal, samo zbog lakšeg postavljanja u naseljena mjesta zbog infrastrukture uništavala naše zdravlje.

Drugo se čak hdz-šef javne vatrogasne jedinice Zadar g. Šoša složio da u Planu civilne zaštite Zadarske županije zapravo nema najvažnije stavke: jednom godišnje propisane školske vježbe kojom bi se djeca u svakoj školi naučila kako se ponašati u izvanrednoj situaciji. Rekao je sa govornice da je spreman doći sa vatrogascima, a može doći i jedan tim medicinara – i lipo poklone jedan dan vježbi što je nešto što će se djeci usjeći u sjećanje i tko zna, ne daj Bože, ali ako im zatreba spasiti njihove živote. Puno više od raznih (skupih) mjera koje međutim ništa ne znače ako oni koji su ugroženi nemaju pojma, a djeca uvjeravam se nemaju kako se ponašati u nesrećama – jer ih nitko nije učio.

Pa i Vas župane Longin potičem kad se već inače potpuno eutanizirana Vaša ekipa dizača ruku ipak složila sa prijedlozima koja dolaze od jedne AM: učinite to! Dajte te prijedloge već na prvu slijedeću Županijsku skupštinu. Dodajte molim Vas i onaj prijedlog koji mi dugujete još od prošlog saziva kad ste pristali da u Glazbenoj školi kojoj je Županija osnivač, djeca koja primaju dječji doplatak što upućuje da je po osobi domaćinstva dostupno manje od 2500 kn mjesečno, plaćaju ne 150 kn participaciju za glazbenu školu nego 50 kn. To što u državi koju je stranka u kojoj ste pokrala i uništila imaju toliko mala sredstva ne znači ni da su tome sami krivi, ni da djeca nemaju talente.

Namjerno se ne obraćam ni vašim strankama, tijelima, ni ne znam čemu, nego baš vama dvojici osobno u želji da upravo unatoč politikama koju su vas dovele tu di jeste učinite bar mala-velika dijela milosrđa.

Jer dijela čine ljudi. Ako to jesu. Sretni vam Božićni i novogodišnji blagdani.