fbpx

Zdenki Zrilić Longin dao županijski novac za Basketball Tournament

Jutros u hotelu Kolovare povodom tradicionalne dodjele nagrada, održana 9. sjednica Skupštine Turističke zajednice Zadarske županije.

Direktorica TZ Mihaela Kadija iznijela je informacije o radu Turističke zajednica Zadarske županije. Prvih devet mjeseci rezultralo je povećanjem turista od 5%, a noćenja 6%, najviše u domaćinstvima. Kampovi i hoteli imali su rezultat jednak prošlogodišnjem. Ukupno se radi o 14 milijuna noćenja, a kada se uvrste i noćenja iz listopada i studenog, rezultat je oko 15 milijuna noćenja. Prihod TZ je 6,8 milijuna kuna više nego je planirano.

Nastavljamo s razvojem cikloturizma u suradnji s biciklističkim klubovima, kao i u trailer turizmu, gdje u suradnji s planinarskim društvima i upravama parkova radimo na označavanju staza. Pilot projekt se provodi na području NP Paklenica, izlavila je direktorica Mihaela Kadija.

Ruralni turizam je dosta inertan pa će TZ u 2019. prezentirati ključne motive kako bi potaknulo na suradnju vlasnike smještaja. Nautički turizam promoviran je na Nautical Channelu i kroz dolaske turističkih novinara, a dodatna su sredstva izdvojena za oglašavanje Davis cupa i Zadar Basketball Tournamenta.

ZDdanas