fbpx round image on layout top

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ Kako je moguće da Grad kreće u izradu Urbanističkog plana na zahtijev nekoga tko je dužan 970 milijuna kuna?!

17. siječnja 2019. by urednik divider image

Povodom izrade urbanističkog plana Vitrenjak II oglasio se županijski vijećnik Marko Pupić-Bakrač čije priopćenje ja javnost prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Na žalost zbog poslovnih obveza nisam mogao nazočiti javnom izlaganju Urbanističkog plana uređenja zapadnog dijela Vitrenjak II koje je održano u Gradskoj vijećnici. Naručitelj izrade plana je Kamen gradnja koja je u vlasništvu tvrtke Tehno holding čiji je osnivač i vlasnik Zdenko Zrilić a UPU je izradio Livakovićev D&Z.

Prema opravdanim primjedbama braće Vlakić jasno je da UPU pogoduje naručitelju tj. investitoru, a na štetu je vlasnika parcela na tom području. Nekoliko stvari bode oči. Kako je uopće moguće da Grad kreće u izradu Urbanističkog plana uređenja zapadnog dijela Vitrenjak II na zahtjev tvrtke Kamen gradnja čiji je vlasnik tvrtka Tehno holding koja je u dugu cca 970 milijuna kuna (prilažem BILJEŠKE UZ FINANCIJSKO IZVJEŠĆE za 2017.g. iz Registra trgovačkih društava)? Kakva je vjerodostojnost tog naručitelja i investitora? Zašto u pravilu izradu UPU-a projektiranja i nadzora u projektima ovakvog tipa radi Livakovićev D&Z?

Podsjetiti ću da je Zdenko Zrilić u kampanji za lokalne izbore podržao Božidara Longina i Darka Kasapa, a nas nazvao cirkusantima. Sada Turistička zajednica Zadarske županije sufinancira Zadar Basketball tournament, privatni event obitelji Zrilić, a iz Kasapovog Ureda za prostorno uređenje i graditeljstvo izlaze ovakvi Urbanistički planovi.

Da cirkusanti sudjeluju u odlučivanju ne bi se pogodovalo tvrtkama Zdenka Zrilića, Livaković bi bio persona non grata, a ne nezaobilazni faktor po pitanju građevine, pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo ne bi bio strojar, ne bi se održavao Zadar Basketball tournament, Zadrom se ne bi kočoperili raznorazni Grofovi i Lisice… Ali kako kaže onaj koji farba tunele 12 puta, političke siledžije (mi) neće još dugo možda i nikada doći na vlast. Još najbolje da se ove cirkusarije koje sam naveo počnu provoditi u djelo. Oni koji hoće živjeti u pravno uređenoj državi i normalnom gradu neka odsele u Irsku ili gdjegod već. U mentalnom pogledu ruralizacija i Nekićizacija Zadra mora se nastaviti kako bi HDZ vladao vječno i duže od toga.

Kome treba normalno i sređeno društvo? Precijenjeno je to.

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije
Marko Pupić-Bakrač

 AKCIJA MLADIH I MOST...

Članovi Akcije mladih i MOST-a, ispred Zadarskog bloka, odgovorili su na...

read more

TRAŽE IZMJENU ZAKONA...

Na sastanku ogranka srednjoškolskih ravnatelja Zadarske županije zaključeno...

read more

ZADARSKI BLOK...

Vezano uz CGO Biljane oglasio se Zadarski blok priopćenjem ja javnost koje...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr