fbpx

Teško ozlijeđena curica je sve gore, čeka se odluka o transportu u Zagreb

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je da će liječnički konzilij zadarske bolnice uskoro odlučiti trebali li sedmogodišnju djevojčicu, čije se stanje pogoršava nakon što je jutros teško ozlijeđena na Pagu, prebaciti na liječenje u neku od zagrebačkih bolnica, piše portal Index.hr

“Od 9 sati stalno sam u kontaktu, i pisanom i usmenom, s bolnicom u Zadru. Na žalost, stanje se ozbiljno komplicira. Od četvero djece dvoje nemaju ozljede opasne po život, a dvoje ima. Međutim, kod jedne curice u posljednjim satima razvija se krvarenje u mozgu i oko jetre te smo pripremili Klaićevu i Rebro da su je spremni preuzeti”, rekao je Kujundžić novinarima po izlasku iz Vlade.

“Sada će početi konzilij na kojem će liječnici u Zadru donijeti prosudbu koliki je rizik od transporta. Vladin zrakoplov je spreman i ako bude procjena da je bolje da se djevojčicu premjesti na Rebro, ići će se u transport”, kazao je Kujundžić.

Od četvero djece koju je u Pagu s prvog kata obiteljske kuće bacio otac, troje ih je teško ozlijeđeno, a najteže 7-godišnja djevojčica koja je na odjelu intenzivne medicine zadarske bolnice stavljena na mehaničko disanje. Kada joj se stanje stabilizira razmišlja se o njezinu transportu u Zagreb, izvijestili su zadarski liječnici.

Stanje se zakompliciralo

Stanje djevojčice se zakompliciralo pa je oko 14 sati započeo konzilij koji će odlučiti hoće li i kako transportirati djevojčicu.

“Sedmogodišnja djevojčica najteže je ozlijeđena. Ima brojne ozlijede glave i grudnog koša, tako da smo nju morali staviti na mehaničku ventilaciju. Ona je obrađivana do sada, no još uvijek nije stabilizirana, pa smo i u kontaktu s Ministarstvom zdravstva i u planu nam je, kada se ona stabilizira, njezin transport prema Intenzivnoj jedinici za djecu na KBC-u Rebro”, rekao je na tiskovnoj konferenciji voditelj odjela za intenzivnu medicinu Edi Karuc.

Podsjetimo, 54-godišnji muškarac jutros je svoje četvero djece bacio s prvog kata kuće u Pagu, u ulici Josipa bana Jelačića. Radi se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina, a bačena su s visine oko 6 metara. Kako doznaje Index, obitelj je inače iz unutrašnjosti Hrvatske, a kao podstanari žive u Pagu već više godina. U kući je u vrijeme događaja bila i 43-godišnja majka. Doznali smo i da je muškarac djelatnik Kampa Šimuni. Doznali smo da su prije desetak godina došli iz Virovitice. Dvije najstarije djevojčice su najteže ozlijeđene, dok su djevojčica od 5 i dječak od 3 van životne opasnosti.