fbpx round image on layout top

SDP Vijećnici SDP-a i DSU napustili sjednicu jer je smatraju nelegalnom

13. ožujka 2019. by urednik divider image

Povodom ponovno odgođene sjednice Županijske skupštine prekinute još 6. ožujka priopćenjem za medije oglasio se SDP. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.


Dana 06. ožujka 2019. održana je sjednica Županijske skupštine Zadarske županije gdje je vijećnica kluba SDP–a i DSU-u grubo prekinuta u trenutku dok je postavljala pitanje. Predsjednik Skupštine je prekinuo aktualni sat iz razloga jer je prošlo vrijeme od jednog sata. Zanimljivo je da je sjednica prekinuta baš u trenutku kada je pitanje iznosila vijećnica SDP-a.

U skladu s Poslovnikom predsjednik skupštine je ponovo sazvao Skupštinu za 13.03.2019., a poziv nije dobila potpredsjednica Skupštine i predsjednica ŽO SDP-a Zadarske županije Renata Sabljar Dračevac.

Predsjednik kluba vijećnika SDP-DSU, Josip Tičić tražio je da se sjednica nastavi tamo gdje je prošlog puta bila zaustavljena i da se vijećnicima omogući postavljanje pitanja. Renata Sabljar Dračevac je pitala da li je uopće sjednica zakonita s obzirom da nije pozvana.

„Ogorčena sam jer SDP-ovim vijećnicima nije omogućeno postavljanje pitanja. Pokažite volju za suradnjom i promijenite Poslovnik. Donosimo značajne odluke i ne želimo opstruirati rad ali drugo nam ne dopuštate“, istaknula je Sabljar Dračevac.

Predsjednik kluba Josip Tičić zatražio je stanku i nakon stanke su vijećnici SDP-a i DSU napustili sjednicu jer je smatraju nelegalnom.

SDP i DSU će danas uputiti Ministarstvu uprave Zahtjev za nadzor današnje sjednice jer sukladno Poslovniku i u skladu sa Statutom, sjednica je nezakonita i svi doneseni akti su ništetni.

Mila Butić
dipl.tur.komunikologPupić o imenovanju...

Povodom imenovanja Branka Kutije za v.d. ravnatelja ŽUCa oglasio se...

read more

MARJANA BOTIĆ Zašto...

Povodom događaja na posljednjoj sjednici Županijske skupštine Zadarske...

read more

PARODIJA Nakon...

Branko Kutija (HDZ) izabran je u srijedu za v.d. ravnatelja Županijske uprave...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012-2019 ZADARdanas.hr