fbpx

Sprema se transfer koji će šokirati nogometni svijet

Iako se već neko vrijeme brazilskog supertalenta Neymara povezuje u kontekstu Reala, Barcelone i Chelseaja, u utrku se uključio i PSG, koji je za mladog napadača spreman iskeširati nevjerojatan iznos, kojem teško da će netko od navedenih interesenata moći parirati.

Bogati šeici iz Pariza spremni su osvojiti svijet! Nakon Zlatana Ibrahimovića i niza kvalitetnih super pojačanja, prema pisanju engleskih medija, u Grad svjetla stiže i Neymar.

Navodno su Parižani toliko zapeli za Neymara da su spremni već u zimskom prijelaznom roku iskeširati nevjerojatnih 107 milijuna eura.
Cifra je to koju Santos nikako neće moći odbiti, a ugovor koji će dobiti nogometaš bit će veći čak i od onog koji ima Samuel Eto’o u Anžiju.

Ovim bi transferom PSG i Neymar srušili rekord koji trenutno drže Real i Cristiano Ronaldo, kada je Kraljevski klub za Portugalca Manchester Unitedu platio 94 milijuna eura.

 

Wenger: ‘Na kraju pati nogomet’

Menadžer Arsenla Arsene Wenger pozvao je na čvršću financijsku kontrolu poslovanja klubova i optužio PSG da je plaćanjem velikih odšteta unakazio nogometno tržište.

Francuski stručnjak tvrdi da će potezi poput onih koje vuče pariški klub nanijeti dugoročnu štetu nogometu.

“Na kraju pati nogomet. Pogledajte što se dogodilo ovoga ljeta. PSG je ambiciozan, ima novaca i eto vam”, rekao je Wenger za Daily Mail i dodao:

“Kada netko plati 36 milijuna funti za dječaka, kao što je napravio PSG u slučaju Lucasa Moure, morate priznati da je nogomet poludio.”

Europska nogometna federacija (UEFA) nastoji uvođenjem financijskog fair-playa zabraniti klubovima da troše više novca nego što su zaradili. Wengeru se, međutim, ne sviđa postupak Manchester Cityja koji je nedavno objavio da je potpisao sponzorski ugovor s Etihad Airwaysom vrijedan nevjerojatnih 400 milijuna funti godišnje. Francuz smatra da je to samo umjetni pokušaj da se napuni Cityjev proračun i na taj način izbjegne UEFA-ina kazna.

“Ako su sponzorski ugovori samo način da se izbjegne financijski fair-play, onda tu zapravo i nema fair-playa”, zaključio je Wenger.

Izvor: net.hr