fbpx

Jazine dočekuju Sukošan

U nedjelju u 20 sati odigrat će se prvi županijski derbi u A-2 ligi košarkaša. Jazine će dočekati sastav novog A-2 ligaša Sukošana. Obje momčadi su u prvom kolu ostvarile više nego uvjerljive pobjede. Jazine su na svom terenu očekivano deklasirale momčad Metkovića sa 107:64, dok je Sukošan s 33 (102:99) razlike bio bolji od Omiš Galeba.

Dok se snaga Jazina već znala, ovakva pobjeda Sukošana spada u iznenađenja. Sukošancima je cilj ove sezone ostanak u ligi, a već nakon prvog kola su dokazali da misle ozbiljno, iako nemaju niti blizu igračku kvalitetu kao što imaju Jazine. Tako će danas na Višnjiku momčad legendarnog Čedomira Perinčića biti velik favorit. Igrači poput Paola Tičine, Roka Čiklića, Ive Josipovića, Jasmina Perkovića, Kristijana Ercegovića… jamče da Jazine ove sezone u niti jednu utakmicu neće ući kao autsajderi.

Sukošan će se s druge strane pouzdati u iskusni trojac Ante Dević-Ivo Pavić-Josip Mrkić i kemiju koju stvara trener Ivan Juran. Ipak, sve osim lagane pobjede Jazina bilo bi veliko iznenađenje. Od ostalih županijskih A-2 ligaša, Sonik-Puntamika gostuje u Trilju kod Cetine, koja je u prvom kolu poprilično zakomplicirala život Poličniku. No, Marko Žorž ima niz kvalitetnih igrača predvođenih Teom Petanijem i Matom Mrvom, tako da se očekuje pobjeda Puntamičana.

Poličnik će u goste DOŠK-u u Drniš, koji je u prvom kolu poražen u Šibeniku s 18 razlike. No, Šibenik je jedan od favorita lige, tako da se ne može reći da igrače Poličnika čeka lagan posao. U ovoj ligi je teško igrati u gostima, a ako uzmemo u obzir da DOŠK ima nekoliko vrlo dobrih igrača predvođeni Ninom Vlaićem i Josipom Džapom, jasno je da će momčad trenera-igrača Domagoja Vidakovića morati odigrati jako dobru utakmicu ako misli ostvariti i drugu pobjedu.

Izvor: Zadarski list