fbpx

LICEMJERNO: Kalmeta i HDZ počeli na Gotovini skupljati jeftine političke bodove!

Lokalni zadarski portal 057info objavio je tekst u kojem navodi kako je Božidar Kalmeta “službeno najavio” doček Ante Gotovine u ponedjeljak u Zadru. Pitanje je: U ime koga i čega on to službeno najavljuje? – dok kraj njega stoji gradonačelnik grada Zadra

U ime koga i čega Kalmeta službeno najavljuje doček te kakvu ulogu tu igraju institucije i njihovi predstavnici, kao primjerice gradonačelnik koji kraj njega u kafiću šuti dok Kalmeta drži pompozne govore. Kalmeta nije ni župan ni gradonačelnik grada Zadra, on je predsjednik HDZ-a Zadarske županije. Službena izjava bi stoga značila da zadarski HDZ na sebe preuzima organizaciju dočeka pa očito i zasluge same oslobađajuće presude?!? Tko pita zaslužne dragovoljce, branitelje i same građane? Odnosi li se organizacija dočeka i poziv na isti samo na članove HDZ-a Zadarske županije i smiju li istom dočeku prisustvovati građani drugog političkog i moralnog uvjerenja ili da to shvatimo kao prvi javni HDZ-ov skup u predizbornoj kampanji?!

Nije li to ponovno iskorištavanje generalovog imena za HDZ-ove lokalne političke i poslovne interese te “peglanje” lošeg imidža stranke kao što je to na splitskoj rivi već “odradio” sad procesuirani Sanader ?!

Doček generalu Anti Gotovini pripremaju građani Zadra i Zadarske županije, a troškove plaćene iz gradske blagajne oni plaćaju svojim porezom i prirezom! Tko su Kalmeta, Vrančić, Zrilić i ostali HDZ-ovi politički činovnici da svojataju ovaj trenutak nacionalnog ponosa i ponovnu pobjedu Hrvatske nakon rata i u međunarodnoj pravnoj bitci?!

Zaboravljamo li iznova ulogu HDZ-a, Karamarka, Šeksa pa i Kalmete u procesuiranju generala na kojeg se jučer tako ponosno pozivaju spašavajući svoj politički legitimitet?

Njihovo licemjerstvo apsolutno nema granica!

Z.B.