fbpx

Ramljak: S igrom iz prošlog kola imamo pravo vjerovati u pobjedu

Nakon onakve predstave na gostovanju kod Cedevite, mislim da imamo pravo vjerovati u pobjedu i u Širokom Brijegu. Zato ćemo trebati dobrim dijelom ponoviti igru iz Zagreba. Ako uspijemo, imat ćemo velike šanse na Pecari – kaže Ramljak

Košarkaši Zadra danas putuju u Široki Brijeg, gdje ih sutra očekuje utakmica sedmog kola ABA lige. Prva ove sezone u kojoj momčad na suprotnoj strani neće biti favorit na papiru, kako su to bili Partizan, Krka, Cibona i Cedevita u svojim dvoranama pa i Crvena zvezda i Olimpija na Višnjiku. Sve su te momčadi, kada bi se pogledali sastavi, objektivno kvalitetnije od Zadra i(li) su imale prednost domaćeg terena, no momčad Ante Nazora je u više navrata pokazala da papir ne mora biti nikakvo mjerilo. Prije svega pobjedama protiv najskupljih sastava u ligi, Cedevite i Crvene zvezde, ali i u nekim drugim dvobojima, gdje je bila ravnopravan protivnik do samoga kraja. Kada, pak, pogledamo sastave Širokog i Zadra, jasno je da je riječ o podjednakim momčadima. Domaći teren može biti određena prednost za Hercegovce, no Zadrani su već pokazali da i na gostovanjima mogu igrati dobro. Čak i odlično, kao prošli tjedan u Domu sportova.

– Nakon onakve predstave na gostovanju kod Cedevite, mislim da imamo pravo vjerovati u pobjedu i u Širokom Brijegu. Zato ćemo trebati dobrim dijelom ponoviti igru iz Zagreba. Ako uspijemo, imat ćemo velike šanse na Pecari. Sigurno nam neće biti lako, jer se iz te dvorane inače teško odnose bodovi, ali vjerujem da mi to možemo – optimističan je Marko Ramljak.

Puni samopouzdanja

Samopouzdanje u zadarskim redovima je, dakako, na visokoj razini.

– Prošli tjedan, nakon onakvog poraza od Cibone u produžetku, nije nam bilo baš lako. Bili smo nekako tmurni, ali sada je puno lakše i ugodnije trenirati i pripremati se za sljedeću utakmicu. Napunili smo se samopouzdanjem i s optimizmom idemo u Široki.

Zadru će to biti treće uzastopno gostovanje.

– Bilo bi odlično, prije Igokee, pobijediti još jednu utakmicu na gostovanju. Ta utakmica na Višnjiku, protiv lidera na tablici, za nas će biti iznimno bitna, a riječ je o momčadi koja igra vrlo dobro i čija pozicija na tablici nije slučajnost. No, sada smo koncentrirani samo na Široki i napravit ćemo sve da prvi put ove sezone povežemo dvije pobjede, a kasnije, nadam se i još koju.

Dakle, za pobjedu na Pecari trebat će, ako je moguće, ponoviti igru iz prošlog kola ili barem biti na tom tragu.

– Baš se vidjelo kako nam je igra lijepo klizila, lopta je išla, nitko je nije zadržavao. Imali smo pravi ritam i vjerovali smo u pobjedu. Znali smo da nisu baš najspremniji i ušli smo borbeno i agresivno u obrani, dok smo u napadu vjerovali jedni u druge i to je to. Iz obrane proizlazi dio sigurnosti u napadu, a jako je bitna vjera u suigrače, koju mi imamo. Tako možemo igrati sa svima na bilo kojem terenu. Takav pristup ćemo nastojati ponoviti i u Širokom Brijegu.

“Izbaciti” Planinića

Široki je u prvih šest utakmica ostvario isti omjer kao Zadar, dvije pobjede i četiri poraza. Na Pecari su pobijedili Krku (73:68) i Szolnoki Olaj (102:101, nakon dva produžetka), a izgubili su u prvom kolu od Igokee (63:69). U gostima su, pak, gubili od MZT-a (63:59), Partizana (65:62) i Cibone (69:63), no i sami rezultati svjedoče o tome da su u svim slučajevima igrali egal završnice.

– Dobro ih poznajem i očito je da ovu sezonu nisu počeli na tragu prošle. Na dosadašnjim utakmicama nisu pokazali takvu igru. Zato sam siguran da, ako ponovimo igru s prošle utakmice, imamo veliku priliku da i s Pecare odnesemo bodove. I oni su na gostovanju Cibone imali pobjedu u rukama pa nisu izdržali, a bili su blizu i kod Partizana u Beogradu. Liga je vrlo izjednačena i svak svakoga može pobijediti. Mi smo pokazali da možemo igrati dobro i ako uhvatimo konstantnost takvih igara, možemo napraviti dobar posao.

Prvi strijelac i najkorisniji igrač Širokog do sada je bio centar Darko Planinić sa 13,5 poena i 4,5 skokova po utakmici.

– Planinić je do sada bio najkonstantniji, ali bi često izlazio s pet penala. To je, primjerice, bilo ključno protiv Cibone, što je prevagnulo u korist Zagrepčana. Ako i mi to uspijemo napraviti, bio bi to veliki plus – smatra Ramljak.

Izvor: Zadarski list