fbpx

Markač Zadranima: “Sada konačno možete držati slike Gotovine na zidovima. Više ih ne morate skidati”

“Zaboravili smo na ljude koji su prvi stali na branik domovine, danas više govorimo o velikim pobjedama”

General Mladen Markač stigao je u utorak oko deset sati u Zadar, gdje je najprije posjetio nekadašnju bazu specijalne policije u PU zadarskoj. Uz načelnika PU zadarske Nevena Paškalina i predsjednika Udruge specijalaca Domovinskog rata “Poskoci“ Zadar Ivicu Kapetanovića, dočekali su ga brojni nekadašnji suborci, kao i roditelji poginulih pripadnika „Poskoka”.

– Nakon puno godina došao sam među prijatelje s kojima sam bio čitav tijek Domovinskog rata. Zahvalio sam im što su vjerno služili domovini – bile su prve riječi generala Markača, nakon dolaska i posjete spomen sobe u PU zadarskoj, gdje se nalaze fotografije poginulih pripadnika „Poskoka“.

– Položio sam cvijeće za one kojih više nema među nama. Roditeljima sam zahvalio, iako njihovu tugu ne mogu odagnati – kazao je Markač, dodajući da ga za Zadar vežu prvi počeci rata, kada je policija, uz dragovoljce, bila prva okosnica oružane sile.

– Malo smo zaboravili na ljude koji su prvi stali na branik domovine, danas više govorimo o velikim pobjedama. Tek prošlog mjeseca, nakon presuda u Haagu, doživjeli smo punu slobodu. Hrvati se mogu ponositi. Gledam odavde Velebit, na kojem sam proveo pune tri godine moga života, a danas smo sretni i trebamo uživati u slobodi. U mom srcu nema mržnje, ni želje za osvetom. Idemo svi skupa u bolji život – poručio je Markač. Dodao je da su generali Gotovina i Čermak s njim uvijek u srcu, ma gdje se nalazio, te se našalio kako Zadrani sada konačno mogu držati slike Ante Gotovine na zidovima.

– Više ih ne moraju skidati – rekao je Markač.

Zadarski „Poskoci“ darovali su generalu Markaču impozantnu repliku crkve Sv. Donata, izrađenu u kamenu, s posvetom. Poklon je izradio zadarski branitelj Omer Babić Đani.

Nakon posjeta PU zadarskoj, generala Markača primit će zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić, u planu je šetnja gradom i druženje sa građanima, nakon čega će ga primiti zadarski župan Stipe Zrilić zajedno sa predstavnicima brojnih braniteljskih udruga sa područja Zadarske županije.

Izvor: Jutarnji list