fbpx

Zbog dilanja heroina tri godine zatvora

Pri odmjeravanju visine zatvorske kazne, otegotna je okolnost optuženikova dosadašnja osuđivanost, a u olakotne smo cijenili narušeno zdravlje – kratko je pojasnio visinu kazne Boris Radman

Sandi Isaković (39) osuđen je jučer zbog dilanja heroina zadarskim ovisnicima na tri godine zatvora, a tu nepravomoćnu presudu izreklo je Sudsko vijeće kojim je predsjedao Boris Radman. Na teret mu se stavljalo da je drogu prodavao u vremenskom razdoblju od 11. veljače pa do 9. ožujka prošle godine, što je kako je, naglasio sudac Radman nedvojbeno utvrđeno izlistom telefonskih razgovora između njega i kupaca.

“Odali” ga telefonski razgovori

– Iako su razgovori bili ‘šifrirani’ jasno je da je to uobičajeni način komunikacije ljudi iz takvog miljea. Policajac Antonio Vulin nam je na raspravi objasnio način razgovora i izraze kojim se oni u takvim prigodama koriste. Većina kupaca je bila na metadonskoj terapiji što nam je za njih potvrđeno i iz zadarskog Centra za ovisnost. Pri odmjeravanju visine zatvorske kazne, otegotna je okolnost optuženikova dosadašnja osuđivanost, a u olakotne smo cijenili narušeno zdravlje – kratko je pojasnio presudu i visinu dosuđene kazne Boris Radman.

Na presudu došao iz zagrebačke kaznionice

Sandi Isaković na izricanje presude doveden je s lisicama na rukama iz zagrebačke kaznionice gdje već robija zbog droge. Presudu od dvije godine zatvora izreklo mu je Sudsko vijeće Borisa Babića, a ta je presuda krajem srpnja prošle godine postala pravomoćna.

Pravomoćnost i ove presude čekat će iza rešetaka.

Izvor: Zadarski list