fbpx

Čeh se oglušio na zabranu pa mu bura na Paškom mostu prevrnula kamion, Dalmatina zatvorena između Svetog Roka i Maslenice

Kamion čeških registarskih oznaka prevrnuo se pred Paškim mostom zbog orkanske bure. Nesreća se dogodila krivnjom 54-godišnjeg vozača koji se oglušio na zabrane prometovanja. Na kamionu je nastala materijalna šteta, dok vozač na sreću nije ozlijeđen.

Stanje na cestama u 15.46 sati:

Za sav promet zbog olujnog vjetra i vijavice zatvorene su:
– autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica,
– D1 Korenica- Pećani ( obilazak je Korenica- Bunić- D. Brdo)
– D52 Špilnik- Korenica
– D54 Maslenica- Zaton Obrovački
– Paški most i
– D218 Dobroselo- Mazin- D1.

Samo za osobna vozila otvorene su:
– autocesta A6 Rijeka- Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice i
– Jadranska magistrala ( D8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene i
– D25 Gospić- Karlobag

Zbog olujnog vjetra na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a na Jadranskoj magistrali (D8) od Bakra do Novog Vinodolskog dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Trenutno nema slobodnog puta za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz unutrašnjosti prema Rijeci i Dalmaciji i obratno.

Snijeg otežava promet u Gorskom kotaru, Lici i središnjoj Hrvatskoj, dok mokrih i skliskih kolnika od kiše ima u Istri, Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Slavoniji.

Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.
Zbog loših vremenskih uvjeta mogući su odroni zemlje i kamenja u gorskim predjelima.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajekti na relacijama Prizna- Žigljen, Stinica- Mišnjak i Valbiska-Lopar, katamaran Novalja- Rab- Rijeka i brodska linija za Susak i Unije.

Izvor: SD