fbpx

Desetak osoba već je stradalo na Putu Bokanjca

Nije postavljena signalizacija kao ni pješački prijelaz na mjestu gdje djeca prelaze ulicu. Samo u nekoliko prošlih mjeseci, na sreću lakše je ozlijeđeno nekoliko djece u prometnim nezgodama. To se nažalost nije dogodilo s djetetom Zdravka Miočića – Mate Zorica

Devet mjeseci nakon završetka rekonstrukcije Puta Bokanjca, predsjednici Mjesnih odbora Maslina i Brodarica, Mate Zorica i Ante Rubeša ukazali su na loše izvedene radove na ovoj zadarskoj ulici. Naime, Put Bokanjca administrativno dijeli ova dva mjesna odbora, ali ih i ujedinjuje u problemima koje i nakon rekonstrukcije ulice, proizvode žiteljima ovog dijela Zadra.

– Želimo istaknuti da su radovi napravljeni, u najmanju ruku loše, da ne bih rekao katastrofalno. Posebice se to vidi kod većih kiša. Naime, šahtovi su dislocirani u odnosu na rupe ispod njih pa se tako smanjuje kapacitet primanja oborinskih voda. Zbog loše izvedbe, šahtovi koji su predaleko napravljeni jedan od drugog dodatno propadaju, a kod velikih oborina voda se slijeva u okolna dvorišta. Problem se pokušao riješiti postavljanjem dodatnih rešetki u ulici Vladimira Gortana, ali to nije donijelo rezultate, rekao je Ante Rubeša.

Mate Zorica dodaje da je u povijesti Puta Bokanjca u ovoj zadarskoj ulici stradalo desetak osoba. Zorica ukazuje kako u sedam sati ujutro, na obližnju stanicu s Bokanjca dolazi autobus pun učenika Osnove škole Bartula Kašića. No stanica gdje se djeca iskrcavaju uopće nije označena, također nije postavljena signalizacija kao ni pješački prijelaz na mjestu gdje djeca prelaze ulicu. Štoviše, kaže Zorica potrebne signalizacije nema niti u ostalom dijelu ulice. Samo u nekoliko prošlih mjeseci, dodaje Zorica, na sreću, lakše je ozlijeđeno nekoliko djece u prometnim nezgodama. To se nažalost nije dogodilo s djetetom Zdravka Miočića.

– Prije nekoliko godina moje dijete je krenulo u nedjelju u crkvu. Prelazeći preko ulice, pokupio ga je motociklist, a moje dijete je zadobilo teži oblik potresa mozga zbog čega i danas ima posljedice. Dugo godina živim u u ovoj ulici, ali nikad nisam vidio policijsku ophodnju kako kontrolira promet. To čine ispred kuće Peglice, a na Putu Bokanjca gdje je to potrebnije, ne čine, rekao je Zdravko Miočić dodajući da se na pojedinim mjestima vidi kako iz sloja asfalta vire krupna komadi kamenja što dovoljno govori o kvaliteti izvedbe ulice.

Izvor: Zadarski list