fbpx

Jugo pokazalo svu svoju moć

Stabla su se srušila na području Dikla, Kolovara, na Putu Murata i kod Osnove škole Bartula Kašića

Nakon relativno mirnog jutra, tijekom kojega je orkansko jugo uzrokovalo poteškoće u pomorskom prometu i zbog čega je odgođeno nekoliko katamaranskih veza, a trajekti nisu mogli pristati u neke luke na sjevernim otocima, poslijepodne je jugo pokazalo svu svoju silinu iščupavši nekoliko stabala na gradskom području.

Vatrogasci su jučer imali sedam intervencija i to tri puta zbog zapaljenog dimnjaka, od čega dva puta u Zadru i jednom u Gračacu, a četiri puta zbog srušenih stabala u Zadru. Stabla su se srušila na području Dikla, Kolovara, na Putu Murata i kod Osnove škole Bartula Kašića.

– S obzirom na orkansko jugo imamo veći broj intervencija zbog srušenih stabala i zakrčenih prometnica, no naglašavam da su vatrogasci spremni. Pozivam građane da u slučaju potrebe slobodno zovu 193, kazao je Željko Šoša, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar.

Orkansko je jugo tako kod stare tvornice duhana, u neposrednoj blizini hotela Kolovare, bacilo bor zbog kojega se telefonski kabel opasno približio cesti pa su, uz vatrogasce, u pomoć morali priskočiti i policajci koji su regulirali promet dok vatrogasci nisu posjekli stablo, a djelatnici telekoma popravili kvar na telekomunikacijama. Zbog pada stabla taj je dio grada kratkotrajno bio bez telefonskih veza.

Jugo je i na Putu Murata, na području Voštarnice, iščupalo bor pa je prijetila opasnost da bor padne na parkirane automobile zbog čega su vatrogasci intervenirali.

Izvor: Zadarski list