fbpx

Nakon godinu dana ponovno otvoren put do zgrada

Riječ je o putu koji im je Grad osigurao još prije tri mjeseca ali je dio stanara izgradio zidić i spriječio prolaz. Taj zidić uklonjen je radi komunalnih problema

Točno godinu dana nakon što su ostali bez prilaza zgradama, stanari osam tzv. Galićevih zgrada na Poljani Dragutina Domjanića u Diklu počeli su koristiti privremeni prilazni put koji im je prije tri mjeseca osigurao Grad Zadar.

Ranije to nisu radili, jer svi stanari nisu bili složni oko privremenog rješenja pa su, nakon što je Grad na šest mjeseci unajmio i asfaltirao prilaz, taj prolaz bojkotirali. Nekolicina njih sazidala je i zidić koji je priječio prolaz automobilima sve do proteklog vikenda kada je iskrsnuo komunalni problem pa ga je trebalo riješiti.

Za većinu stanara to je bio spas iz bezizlazne situacije jer sada konačno svoja vozila mogu parkirati ispred zgrada u kojima žive i u garaže. N među njima je još nekoliko buntovnika koji to ne žele učiniti. Oni, naime, smatraju kako im je Grad dužan dati trajno rješenje, a dio još uvijek zastupa tezu da je prvotni put koji je prolazio preko zemljišta koje je danas u vlasništvu obitelji Milinković, zapravo njihovo. U prosincu je bio organiziran i prosvjed, a tada su organizatori pred zgradom Gradske uprave javno izrekli koga smatraju krivcem. Zgradu su zasuli jajima te javno prozvali gradonačelnika Zvonimira Vrančića, iako je u vrijeme gradnje zgrada u kojima stanuju gradonačelnik bio Božidar Kalmeta.

Vrančić je angažirao pravnu službu da iznađe neko pravno rješenje problema u Diklu, ali to nitko ni do danas nije uspio. Budući da se bliže lokalni izbori problem “Galićevih zgrada” zasigurno će dočekati novog gradonačelnika tkogod on bio.

Izvor: Zadarski list