fbpx

Perović: Sabolić nije izašla na teren i pitala mještane Arbanasa što oni žele

Nepoznanica Gaženica, također je po Peroviću potvrda o izostanku jasnog stava njegove stranke i koalicijskog partnera SDP-a o sudbini cijelog projekata Nove luke Zadar Gaženica

Za dio mještana Arbanasa, pretvaranje željezničkog kolodvora u tvornicu kulture je neprihvatljivo. Barem tako kaže Boris Perović, vijećnik HNS-a u Mjesnom odboru Arbanasi koji ovim ide protiv inicijative mladih svoje stranke, a i stava predsjednice županijskog HNS-a Vesne Sabolić o pretvaranju zapuštene i devastirane zgrade kolodvora u svojevrstan centar za mlade.

– Predsjednica županijskog HNS-a Vesna Sabolić se o tome nije konzultirala s gradskom organizacijom HNS-a. Nije izašla na teren i pitala mještane Arbanasa što žele. Mi želimo da se kolodvor što prije stavi u funkciju i poveže Zadar s cijelom Europom, jer zašto mladi iz cijele Europe ne bi preko sustava Euro-Pass, novim i modernim vlakovima dolazili u Zadar, rekao je Boris Perović dodajući da se ionako ne zna što će biti s lukom Gaženica i izmještanjem kolodvora, a jednom kad se počupaju pruge, onda je, kaže, sve gotovo.

Nepoznanica Gaženica, također je po Peroviću potvrda o izostanku jasnog stava njegove stranke i koalicijskog partnera SDP-a o sudbini cijelog projekata Nove luke Zadar Gaženica. Perović kaže da su obje stranke trebale utjecati preko svojih ministara na ubrzani završetak projekta s, ako treba, manje atraktivnim i jeftinijim projektom pristanišne zgrade.

Izvor: ZL