fbpx

Tradicionalno obilježavanje Dana žena u SDP-u

Sabina Glasovac : Budimo žene jer vrijedimo, vjerujmo u našu snagu!

Zadarski SDP nastavio je neprekinutu tradiciju obilježavanja Međunarodnog dana žena. Tako je i ove godine u organizaciji Foruma žena SDP-a  upriličeno druženje na Trgu pet bunara.

Predsjednica Foruma žena Tatijana Petrić pozdravila je nazočne članice i simpatizerke stranke osvrnuvši se na povijesnu borbu žena za ravnopravnost koja traje do danas.

Ingrid Antičević Marinović, predsjednica Gradske organizacije SDP-a i saborska zastupnica pozvala je muškarce na potporu ženama u traženju i ostvarivanju svojih prava u svim segmentima društva i političkog života s osvrtom na premalu zastupljenost žena u politici. Obećala je potporu majkama kroz organizaciju vrtića i cjelodnevni boravak u školama.

– Prava žena i izlazak iz krize stalna su borba poput vožnje bicikla uzbrdicom, ali svi zajedno, pedaliranjem na uzbrdici, kvalitetu života pretočit ćemo zaista u djelo – do konačne pobjede, naglasila je Ingrid Antičević Marinović.

Sabina Glasovac, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika istaknula je probleme obrazovanih žena i propuste društva koje je dužno osigurati im da svojim kvalitetama i sposobnostima dođu do cilja predanim radom i trudom.

  • Ne pokušavajmo oponašati muškarce. Budimo žene jer vrijedimo, vjerujem u našu snagu. Borimo se da budemo jednako plaćene, težimo da se profesionalno razvijamo. Društvo nam to treba osigurati, poručila je Sabina Glasovac.

Članicama i simpatizerkama stranke kandidat za gradonačelnika  Ivo Bilić podijelio je ruže i čestitao Međunarodni dan žena uz poruku kako će uvesti suštinske promjene u Gradu i svoj program temeljiti na rastu, razvoju i zapošljavanju. Posebno se osvrnuo na probleme žena kada su u pitanju radna mjesta, potplaćenost i nedovoljna potpora društva majkama.

  • S vjetrom u leđa unaprijedit ćemo i učiniti naš grad ljepšim. Imamo sreću jer nad našim gradom stoji ženska ruka, zaštitnica Grada Zadra Sv. Stošija i Sv. Šime zaštitnik majki i trudnica, rekao je Ivo Bilić.

Tijekom večeri prikazana je i prezentacija članice SDP-a Danijele Vukoša o poznatim ženama našeg tisućljeća u borbi za slobodu. Predstavljena je i instalacija koja s dvije lutke bilježi povijest  žena te njihovu borbu za mjesto koje im pripada u društvu.

Z.B.