fbpx

Zadarski SDP na izbore ide zajedno s Markom Pupićem Bakračem?

U SDP-u, a isto vrijedi i za Marka Pupića-Bakrača koji je bio kandidat na Grubišićevoj nezavisnoj listi na parlamentarnim izborima, za sad priznaju samo da se vode razgovori. Pregovori s HNS-om već su neko vrijeme stavljeni “na pauzu”

Zadarski SDP na lokalne bi izbore u svibnju mogao izići s ovdašnjima pripadnicima Saveza za etičku i građansku Hrvatsku, odnosno s ljudima don Ivana Grubišića. U SDP-u, a isto vrijedi i za Marka Pupića-Bakrača koji je bio kandidat na Grubišićevoj nezavisnoj listi na parlamentarnim izborima, za sad priznaju samo da se vode razgovori koji bi trebali biti finalizirani početkom tjedna kada bi, postigne li se dogovor, trebalo biti poznato o kakvoj će suradnji biti riječ. Zanimljivo je, međutim, napomenuti kako je za ponedjeljak najavljena zajednička konferencija za novinare SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Zadra Ive Bilića i predsjednika Saveza za građansku i etičku Hrvatsku don Ivana Grubišića i to ne u prostorijama SDP-a, veće na “neutralnom terenu” – u Muzeju antičkog stakla.

Dođe li do kandidiranja Grubišićevih ljudi na listi SDP-a, oni bi s obzirom da Savez za etičku i građansku Hrvatsku nije registriran kao politička stranaka, bili u formalnom statusu nestranačkih osoba na listi SDP-a i koalicijskih partnera, no u samoj bi kampanji bilo istaknuto kako spomenuta lista ima Grubišećevu potporu.

Izvor: ZL