fbpx

Akterima afere leasing ipak će suditi sutkinja Enka Moković

Odbačeni su kao neosnovani zahtjevi Kurtovićeva odvjetnika Borisa Jukića za izuzećem sutkinje Enke Moković i suca Vladimira Mikolčevića

Anti Kurtoviću, Zadraninu optuženom u takozvanoj “aferi leasing” za milijunske prijevare brojnih građana, ipak će suditi sutkinja Županijskog suda u Zadru – Enka Moković.

Sudac Marin Grbić, zamjenik vršitelja dužnosti predsjednika Županijskog suda u Zadru je, naime, neosnovanim ocijenio zahtjev Kurtovićeva zagrebačkog odvjetnika Borisa Jukića od 19. ožujka za izuzećem sutkinje Moković, ali i vršitelja dužnosti predsjednika ovog suda Vladimira Mikolčevića. Istovremeno, on sam je odbacio zahtjev za svojim izuzećem jer za to ima zakonske ovlasti.

Mikolčević je, naime, bio involviran u istrazi u ovom slučaju, no nakon okončanja više s tim predmetom nije imao dodira. Jukić je u pisanom podnesku naveo kako Mikolčević nije omogućio trećeoptuženom Kurtoviću novog branitelja po službenoj dužnosti nakon što je poništio punomoć danu Anti Krajini, a sve pod izlikom kako nisu uspjeli uspostaviti dobar odnos. Mikolčević je podsjetio kako je na njegov poziv sedam dana prije ročišta on taj zahtjev povukao, a potom je angažirao dvojicu odvjetnika, uz Jukića još i Tihomira Rubešu.

Zahtjev za izuzećem sutkinje Moković odbačen je, jer ona kao član Izvanraspravnog vijeće, nije sudjelovala u odlučivanju po Kurtovićevoj žalbi.

Suđenje Kurtoviću i ostalim sudionicima najveće prijevare ikada na zadarskom području stoga će započeti nakon što sutkinja Moković zakaže novo ročište.

PROMIJENIO TRI ODVJETNIKA
Trećeoptuženog Antu Kurtovića u istrazi je branio Milan Petričić, odvjetnik iz Zadra. Pred početak suđenja raskinuli su suradnju pa je u veljači Kurtović dobio po službenoj dužnosti odvjetnika Antu Krajinu, ali mu je ubrzo otkazao punomoć i angažirao dvojicu odvjetnika iz Zagreba. Zastupnik tužiteljstva Slobodan Denona ocijenio je to, kao i zahtjev njegova zagrebačkog odvjetnika za odgodom kako bi se pripremio za ročište te za izuzećem dvoje sudaca kao “kupovanje vremena”.

Izvor: Zadarski list