fbpx

Anonymousi Zadar oštro napadaju HDZ

Na adrese nekih zadarskih medija stiglo je priopćenje grupe Anonymous Zadar u kojem stoji objava o osnivanju ogranka u Zadru te iste grupe na društvenoj mreži Facebook. Anonymousi u svom pripoćenju oštro napadaju HDZ te sve njihove partnere prozivajući ih kriminalnom organizacijom. Također najavljen je i video koji bi trebao, kako kažu Anonymousi “raskrinkati jedan zadarski mediji, usko povezan s HDZ-om”.

Isto priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U ponedjeljak 8. travnja 2013. osnovan je zadarski ogranak poznate svjetske organizacije Anonymous u Zadru pod imenom Anonymous Zadar.

U svrhu informiranja svih građana grada Zadra i zadarske županije šaljemo vam dopis te vas molimo da po istom i sami provjerite o čemu se zapravo radi.

Naime svima je poznato kako se i na koji način iz državnih, ali i pojedinih gradskih poduzeća izvlačio novac građana RH, a u ovom slučaju novac Zadrana za financiranje HDZ-ove kampanje. možda bi nam o ovome najviše mogli kazati Božidar Longin, HDZ-ov kandidat za dožupana ili Miho Zrnić Marinović, Zadrani koji su uz Božidara Kalmetu svjedočili u slučaju Fimi medija. No pustimo sad to. Više o privatnim firmama preko kojih se izvlačio naš novac u svrhu promocije HDZ-a drugom prilikom.

Pozabavit ćemo se ovom prilikom nekim drugim stvarima. Naime nama je poznato (a voljeli bismo da nas iz HDZ-a demantiraju tako da pokažu račune za predmete koje su “kupili”!) kako se poveći dio HDZ-ovog inventara iz Medulićeve 2 financirao ilegalno prikupljenim novcem, odnosno novcem iz HDZ-ovog crnog fonda.

Tako nas zanima imaju li u HDZ-u račun za 50 udobnih sjedalica iz svoje press sale. Zanima nas i gdje je račun za 6 drvenih ambona koji se nalaze na istoj adresi. Također bi bilo lijepo da gospoda iz HDZ-a pokažu račune za 5 velikih i skupocjenih tepiha, kao i za ogromni stol koji su kupili. Možda bi bilo dobro i da javnosti objasne gdje su završila tri LCD televizora iz izbornig stožera te stranke, odnosno gdje su računi za iste i tko ih je platio? Što je s 5 prijenosnih tzv. laptop računalima kupljenim u jednoj zadarskoj firmi i gdje su isti završili? Koliko je novaca Grad Zadar od 2007. uplatio pojedinim agencijama za fiktivne radnje, a iz kojih se kasnije izvlačio naš novac za gore navedene predmete?

Ovo su samo neka od pitanja koja Anonymous Zadar postavlja HDZ-u i zadarskim vlastodržcima, a sve u svrhu raskrinkavanja korupcije čiji je HDZ pionir u Zadru.

Poštovani novinari, svjesni smo mi itekako činjenice kako su pojedini mediji pod patronatom i kontrolom HDZ-a, ali se isto tako nadamo kako će se naći oni pravi i pošteni među Vama koji će ovaj slučaj promptno istražiti i koji će o ovome javno progovoriti bez straha.

Također koristimo ovu priliku da najavimo današnju objavu video zapisa u kojem ćemo rakarinkati jedan zadarski medij koji je usko povezan s vladajućom strankom
U Zadru, HDZ-u. Video će također biti objavljen na našim Facebook stranicama.”

S poštovanjem, Anonymous Zadar.

Z.B.