fbpx

Bila je gost u emisiji Nedjeljom u dva: Ruža Tomašić se rasplakala u studiju HTV-a

“Možda nekada riječi izokrenem. Još uvijek razmišljam na engleskom”, rekla je na početku emisije HTV-a Nedjeljom u dva Ruža Tomašić, najveće iznenađenje europarlamentarnih izbora. U uvodu emisije objavljen je prilog odnosno podsjećanje na ono što je Tomašić radila proteklo desetljeće. U prilogu je izraženo čuđenje zašto nije bila u stožeru HDZ-a za vrijeme slavlja za euroizbore, a jedan od sugovornika tvrdi da joj je dolazak zabranio sam šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Tomašić se za nedolazak ispričala 25-tim rođendanom svog sina, no mnogi su uvjereni kako je Karamarko napravio sve da mu Tomašić ne ukrade slavu europske pobjede.

Tomašić: Neću se više kandidirati za europarlament

“Mene ne tangira Milanović. On je tu izabran da izvuče Hrvatsku iz krize i da se bavi gospodarskim problemima. A on se bavi sa svim i svačim. Uostalom, ako sam govorila govorom mržnje ima tko će se baviti s time. Tu su institucije”, rekla je Tomašić o izjavama premijera Milanovića. Isto tako kaže da je pozivala Hrvate da zaokruže “Ne” na referendumu za ulazak Hrvatske u Europsku uniju te da tako misli i danas.

“Hrvatska nije bila spremna za ulazak u EU. Nije to ni danas i nisam ja jedina koja tako misli. Ali je razlika da sada ulazimo u EU, zato sam se kandidirala”, pokušala je objasniti svoj euroskepticizam dodajući da se neće više kandidatirati za Europarlament kada joj istekne mandat već će na sljedećim izborima biti netko od mlađih članova stranke koji “dobro govore engleski”. Više je puta naglasila kako je upravo premijer Milanović zaslužan da je izabrana, jer u kampanji nije imala novac a premijer joj je dao “besplatnu reklamu”.

Ovi što pljuju zašto ne napuste Hrvatsku!

“Ovi što pljuju na Hrvatsku, zašto je ne napuste!”, upitala se u jednom trenutku Tomašić da bi je dočekalo protupitanje: Vi ste protiv Europske unije, a ulazite u Europarlament?

“Zašto vi meni izvrćete riječi!”, nije se dala Tomašić.

Čelnica Hrvatske stranka prava dr. Ante Starčević tvrdi kako “ćirilica u Vukovaru znači progon” te je nevjerojatno da Srbi danas kažu da su ugroženi više nego ikada. O ćirilici kaže da u Ustavu stoji da se može uvesti dvojezičnost, ali se ne kaže “da se mora”.

“Ja sam za to da se jednog dana uvede dvojezičnost i u Vukovaru, ali kada se riješe nestali!”, rekla je Tomašić dodajući da svi moramo biti svjesni što se dogodilo u Vukovaru. Voditelj emisije NU2 Aleksandar Stanković pitao ju je kako može govoriti da se 30 posto Vlade izjašnjava kao Srbi, kada je riječ o samo dvojici od 22 ministra.

“Sviđala mi se Holy”

“Ne znam. Tako su mi rekli novinari i neki ljudi. Rekli su mi i neki novinari baš prije ove emisije”, rekla je Tomašić. Na primjeru susjeda iz Orebića koji kaže da je njegov djed ubijen na Korčuli, a ne u Jasenovcu kako pišu povijesne knjige, Ruža Tomašić smatra kako povijesničari nisu do kraja ispitali fenomen Jasenovca.

“Sviđala mi se Mirela Holy. Jako mi se sviđa, ona se za to školovala, ona to voli raditi i stručna je”, kaže Tomašić u odgovoru na pitanje sviđa li joj se itko iz aktualne Vlade Zorana Milanovića.

Za predsjednika Ivu Josipovića kaže da nije dobar ali ni loš predsjednik, a za Karamarka kaže da ima loš rejting jer nije gradio političku karijeru u Saboru.

Tomašić je emisiji pustila iz suze kada ju je voditelj Stanković podsjetio na događaje iz Korčule kada je prokazala nakromafiju.

Nesreća iz 2007. godine

“Ne želim o tome. Nemojte. Moju kćer je udario automobil tada. Nikada se nije saznalo tko je. Ne pitajte me o podršci koju sam tada imala”, rekla Tomašić u suzama. Riječ je prometnoj nesreći koju je imala njena tada 17-godišnja kćer Zrinka. Nesreća se dogodila 2007. godine u jeku afere s narkomafijom.

“Kćer mi je bila u šoku kad je došla u stan u Splitu te me nazvala i rekla što joj se dogodilo”, rekla je tada Tomašić. Nakon poziva Zrinka je otišla u bolnicu gdje su joj utvrđene lakše tjelesne ozljede.

Izvor: Index.hr