fbpx

Grobotek plačući ponavljala da nije kriva

Drama se odigrala u kuhinji gdje je Marija nakon svađe sa suprugom Marijanom, i nakon što ju je on istukao crijevom za vodu, uzela kuhinjski nož duljine oštrice 19,5 cm i ubola ga u srce. Umro je 40-ak minuta kasnije u zadarskoj Općoj bolnici

Njezini prigušeni jecaji parali su tišinu velike sudnice zadarskog Županijskog suda kada je sjela pred Sudsko vijeće Borisa Radmana kako bi odgovarala za ubojstvo supruga s kojim je bila u braku pune 43 godine. Trebalo je vremena da dođe k sebi i da se pribere i stalno je kao u nevjerici odmahivala glavom i ponavljala da nije kriva.

Radi se o 65-godišnjoj Mariji Grobotek koja je 12. kolovoza prije dvije godine u večernjim satima u njihovoj vikendici u mjestu Vir na istoimenom otoku, samo jednim ubodom kuhinjskog noža duljine oštrice 19,5 cm ravno u srce, ubila svog tada dvije godine starijeg supruga. Na izravan upit suca Radmana glasno je ponovila kako se ne osjeća krivom.

Suđenje je nakon izjava dvojice svjedoka odgođeno zbog obavljanja djelomičnog očevida i rekonstrukcije na mjestu ubojstva koja je zakazno za danas.

Marija Grobotek brani se sa slobode uz izabranu braniteljicu Tanju Budimir. U pritvoru zadarskog Istražnog centra nakon uhićenja i privođenja istražnom sucu provela je više od dva mjeseca. Puštena je jer su bili ispitani svi svjedoci, a i zbog njezine životne dobi. Osim toga, tužiteljstvo je tada procijenilo kako u njezinom slučaju nema opasnosti od bijega.

Izvor: ZL