fbpx

HNS predstavio kandidate za Zadar i županiju

U petak su se u Gradskoj knjižnici predstavili svi kandidati HNS-a za načelnike, gradonačelnike i župana na predstojećim lokalnim izborima u Zadarskoj županiji.

– Moramo imati 20 posto više vijećnika, načelnika i gradonačelnika nego prije četiri godine – poručio je okupljenima Predrag Štromar, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Varaždinske županije.

Kandidat za zadarskog župana Vladimir Čačić, sa zamjenicima Vesnom Sabolić i Joškom Mikelićem, naglasio je da će u županijskoj upravi promijeniti autokratski način vladanja i prijeći na timski rad.

Od šest gradova u Zadarskoj županiji, HNS ide u izbornu utrku u tri grada: U Benkovcu je kandidat za gradonačelnika Mirko Šunić, sa zamjenikom Milenkom Marinovićem, dok u Zadru i Biogradu HNS „daje“ kandidate za dogradonačelnike – dr. Ljiljanu Klarin (na slici) i Damira Torbarinu.

U šarolikoj kombinatorici za vlast u općinama, HNS ima kandidate za načelnike ili donačelnike u deset od 28 općina. „Naj“ kandidat za načelnika je Danijel Katičin, koji je na čelu općine Tkon već 16 godina.

– Moj slogan je „Daj pet za peti mandat!“ Natječem se opet jer me strah da protukandidati ne pokvare ono na čemu sam radio 16 godina – rekao je Katičin.

Zanimljiva je i situacija u Galovcu, nazvana „iznimkom“, gdje HNS na izbore ide u koaliciji sa HDZ-om. Županijski tajnik HNS-a Ante Raspović u Galovcu je kandidat za donačelnika, a za načelnika podupire Marina Gulana iz HDZ-a.

Kandidate za načelnike i donačelnike HNS ima u općinama Novigrad, Posedarje, Pakoštane i Kali. Za općinu Novigrad kandidiraju se Stojan Viduka i Stanko Klapan, sa sloganom „Pridrago, u srcu te nosim“, te sa programom hitne demografske obnove općine.

Kandidati za Općinu Posedarje Marko Brala i Dražen Dežmalj su upozorili da je „cijela općina jedna zapuštena njiva“. Kandidati u općini Pakoštane su HNS-ovci Matko Miočev i Mile Stojanov, a u Kalima Duško Vidov i Pero Kolega.

Kandidat za načelnika općine Sv. Filip i Jakov je HNS-ovac Joško Jukić, dok HNS ima kandidata za donačelnika u Gračacu, Dražena Govedaricu. Govedarica je veterinar, biker je, i Gračac u budućnosti vidi kao turističku meku.

U Kukljici i na Viru HNS-ovi donačelnici Rino Martinović i Igor Vučetić podupiru kandidature nestranačkih kandidata za mjesto načelnika.

Izvor: SD