fbpx

Predsjednik Školskog odbora: Zamjenica ravnateljice je smijenjena jer je uvodila red

Tatjana Zorić, zamjenica ravnateljice zadarske Osnovne škole Krune Krstića, nestatutarno je smijenjena, a napisi u medijima i sve što se događa u školi bacaju ružnu sliku o ljudima koji marljivo i pošteno rade svoj posao. To je ustvrdio bivši predsjednik Školskog odbora Ante Bašić odbacujući optužbe da je sa smijenjenom zamjenicom sprječavao povratak ravnateljice Jasmine Matešić na posao, što je nedavno izjavio gradski pročelnik za školstvo Joso Nekić.

– To apsolutno nije točno i to odlučno opovrgavam! Uostalom, kako ja to mogu zabraniti nekome da dođe na posao?! Ravnateljica se, da je htjela, mogla vratiti u svako doba, ali ona to, koliko mi je poznato, nije ni zatražila. Sve je ovo bila predstava iza koje su kao režiseri stajali pročelnik Nekić i voditeljica Ureda Učiteljskog sindikata u Splitu Tinka Zemunik koji su u gradskoj upravi zajednički održali nekakav sastanak s dijelom članova novoformiranog Školskog odbora. Nakon toga, taj je ŠO odlučio smijeniti zamjenicu ravnateljice, i to samo zato što se držala zakona i što je uvodila red u rad škole – kazao nam je Bašić, tvrdeći da je smjena obavljena mimo Statuta jer nije u roku od tri dana traženo pismeno očitovanje smijenjene zamjenice, nije bilo tajnog glasanja i odluka je stupila na snagu odmah.

Izmanipulirani roditelji

Bašić tvrdi da su u cijelu priču nepotrebno uključeni i izmanipulirani roditelji učenika triju otpuštenih učiteljica, koji su time upleteni u njima nepoznati dio radnih odnosa unutar škole, pa su zaposlenici ogorčeni jer se “ništa ne poduzima, a škola je mjesecima pod lupom nekolicine koja ih maltretira umjesto da se ljudi bave svojim odgojno-obrazovnim poslom”.

Pročelnik Joso Nekić potvrđuje da je do sastanka s Tinkom Zemunik i članovima Školskog dobra došlo, ali iz potpuno drugih razloga:

– Na tom sam sastanku rekao da nema smisla smijeniti zamjenicu jer ona nije u proceduri izabrana, nego ju je Školski odbor odredio da mijenja ravnateljicu dok je na porodiljskom.

Zemunik je tražila zaštitu za otpuštene učiteljice koje su tamo radile po četiri-pet godina. U školi je puno stvari rađeno bez znanja Školskog odbora, a zamjenica Zorić i predsjednik ŠO-a Ante Bašić napravili su sve da ne dopuste aktualnoj ravnateljici povratak na posao, jer su na njezin dopis o povratku na posao odgovorili ne prvog dana, nego su čekali kraj zakonskog roka. To je nedopustivo, skandalozno ponašanje jer je sve trebalo usuglašavati s ravnateljicom bez obzira što nije bila tu, pogotovo zato što nije bilo razloga da se sporni natječaj zakonito i u roku okonča, ma tko bio primljen na posao – odgovara Nekić.

Izvor: SD