fbpx

Pročelnik Mario Pešut nasilno oduzeo transparent razvojačenom branitelju

Razvojačeni hrvatski branitelj Dražen Sabljak jučer je započeo, a danas nastavio svoj prosvjed ispred zgrade zadarskog Gradskog poglavarstva

Sabljak odbija komunikaciju s novinarima, a preko transparenata šalje poruke gradonačelniku Zadra Zvonimiru Vrančiću koji je, navodno, preko pročelnika Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Marija Pešuta, poručio kako multiple skleroza od koje, saznajemo, boluje Sabljakova supruga, ‘i nije neka bolest’.

‘Gospodine Zvone (gradonačelniče). Je li stvarno multiple skleroza nije neka bolest, kako mi prenosi pročelnik upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb?’ napisao je Sabljak na svom transparentu, ali odgovor nije dočekao.

Čekao je Vrančića do kraja radnog vremena, a ovaj se bez upućenog pogleda udaljio od njega. Razvojačenog hrvatskog branitelja to nije obeshrabrilo, već se i danas pojavio na trgu s istim transparentom. Isprovociran Sabljakovim pojavljivanjem, ljutiti pročelnik Pešut danas mu je oduzeo transparent, na što je prosvjednik ostao miran. Na leđima je nosio još jednu poruku, koja pročelniku nije toliko smetala. ‘U tijeku je miroljubivi prosvjed. Iz jučerašnjeg dana izdvajam: policijski službenik koji mi je prvi pristupio, pristupio je sljedećim riječima: Rankane, što izvodiš taj preferans (?!). Ajd’ sa mnom kod pošte pa ćeš mi sve ispričati’, napisao je Sabljak.

TRG-PROSVJED-230413-02_9

Policija potvrđuje da je jučer intervenirala, legitimirala Sabljara, no više od toga nisu smjeli učiniti jer nije učinio nijedan prekršaj ili kazneno djelo. To, međutim, nije spriječilo pročelnika Pešuta da pravdu uzme u svoje ruke. Doznajmo kako je Sabljak razvojačeni branitelj koji je iz Banije doselio u Zadar. Ima bolesnu suprugu te je zatražio pomoć u plaćanju podstanarstva. Međutim, u Gradskoj upravi htjeli su pomoći, no nisu se uspjeli usuglasiti oko načina kako zakonski provesti traženu pomoć. Sabljak se zbog toga odlučio na miran prosvjed.

Izvor: Tportal/ZDanas