fbpx

PROSVJEDNO PISMO HVIDRE ZADAR: Zašto smo nepoželjni na proslavi?

Umjesto sudjelovanja na proslavi 20. obljetnice utemeljenja Zadarske županije, gdje je bio i general Ante Gotovina, članovi braniteljske udruge Hvidra Zadar uputili su otvoreno pismo zadarskom županu Stipi Zriliću.

– Povodom 20. godišnjice postojanja, čestitamo Dan Zadarske županije svim njenim žiteljima, ali i zahvaljujemo županu na višegodišnjem ignoriranju naše udruge. Kao najbrojnija i najstarija stradalnička udruga, kojoj je i statutom kao područje djelovanja određena upravo Zadarska županija, ni ove godine nismo pozvani ni na polaganje vijenaca ni na svečanu sjednicu Županijske skupštine, iako smo u već nekoliko navrata pisali Uredu župana i upozoravali na isti propust.

Naše članstvo je s područja čitave Zadarske županije. Iz našeg članstva, i uz našu pomoć, su osnovane brojne udruge i klubovi. Naš telefonski broj znaju u Županiji kada trebaju kontaktirati te klubove koji već godinama, organiziranjem sportskih natjecanja, obilježavaju Dan Zadarske županije. Čak i ovoga jutra se u klubu Udruge Hvidra Zadar održava natjecanje u pikadu povodom Dana Zadarske županije. Međutim, na polaganje vijenaca i svečanu sjednicu nas se ne poziva – stoji u otvorenom pismu Hvidre Zadar.

– Nije nam jasan razlog zašto smo nepoželjni. Ako je razlog taj što smo uvijek jednako otvoreno ukazivali i na probleme i na pozitivne stvari, nemamo se namjeru mijenjati, u čemu imamo i potporu našeg članstva. Naša udruga je nestranačka i cilj joj je prvenstveno socijalna i pravna zaštita članova, te ćemo svojim radom i dalje nastaviti pomagati članovima, a i braniteljima s područja čitave županije. Zadarskoj županiji iskreno želimo puno uspjeha u budućem radu, a nas ni ubuduće ne moraju pozivati, kad nisu čak ni na ovu 20. obljetnicu. Sretno! – poručili su članovi Hvidre Zadar u pismu koje potpisuje predsjednik Ivica Arbanas. Zadarska Hvidra inače broji 1300 članova i ima 11 organiziranih sportskih sekcija.

Izvor: Slobodna Dalmacija