fbpx

Samo u Hrvatskoj: Kerum ima za kampanju, a nema za vjerovnike?!

Željko Kerum gostovao je večeras kod Velimira Bujanca u emisiji “Bujica”. Bilo je zanimljivo kao i obično.

“Udbaškim metodama napadaju na Tuđmana i križ”

Evo što je kazao o napadima na Tuđmana i križ.

“To su te udbaške metode. Bočni udarci. HDZ-ovci ne žele da spomenik Tuđmanu napravi Kerum i zato se to događa. A Tuđmana ćemo staviti koliko god to smetalo SDP-u i komunistima. I križ na Marjanu. Pa njima ako smeta, neka okrenu glavu”, kaže Kerum.

“Pop je doušnik”

Nije imao lijepe riječi za don Ivana Grubišića premda odlukom da sestru Nevenku pošalje u trku za županicu upravo njemu ide na ruku, a ne ideološki puno bližem HDZ-u, s kojim je, čini se, definitivno raskrstio i sada otvoreno pretendira da im pokupi veći dio birača kao na izborima 2009. godine.

“Pop je doušnik. To svi znaju. On je jedna strašno nemoralna osoba i za to imam dokaze koje ću predočiti”, kazao je Kerum, koji je u pravoj medijskoj i političkoj ofenzivi.

Kerumova pašteta za još četiri godine mandata

Lani je u ovo doba bio potpuno nestao jer se pripremao na totalnu katastrofu svog poslovnog carstva. Nije ga bilo ni na Danu Grada, kojeg Splićani obilježavaju početkom svibnja. Ove godine u svibnju su izbori i Kerum je ponovno na poslu, u Banovini, Saboru, u novinama, na televiziji, svugdje gdje treba.

Prošle godine splitski je gradonačelnik bio duh, a ove iskače iz paštete. Sve sa željom da se razmaže još četiri godine.

“Ja sam prihod, a svi ostali rashod”

Kao i u ponedjeljak navečer na HTV-u, hvalio se svojim postignućima. Zanimljivo je da mu se retorika niti nije malo promijenila. Kao da u međuvremenu proračun Grada Splita nije krahirao za 250 do 300 milijuna kuna, kao da se svake godine nije bilježio minus u poslovanju, kao da nije nestalo 60 milijuna kuna odvajanih za Karepovac, kao da Kerum d.o.o. još uvijek radi, hotel Marjan gradi, a Split i dalje žuti od kesa “kerumica”…

“Ja sam prihod, a svi moji konkurenti su rashod”, bez problema je i večeras ponovio ono što i maloj djeci zvuči kao bajka.

Gradska blagajna dobra za Zapadnu obalu, a dobra i za izbore

Preksutra se, inače, otvara Zapadna obala koja je u cijelosti financirana iz gradskog proračuna u visini od 80 milijuna kuna premda je Kerum na početku mandata govorio kako uređenje neće koštati Grad ni kune.

“Neće to ostati meni, nego Gradu. To je jedna velika stvar. Nije toliko skupo koliko vrijedi”, ustvrdio je Kerum koji za otvaranje sprema mega šou s Oliverom i Marijanom Banom, što će Grad koštati 600 tisuća kuna. Kerum je možda prošlu kampanju financirao iz džepa, ali ovu ne treba. Što će kad ima gradsku blagajnu. Bila je dobra za Zapadnu obalu koja nosi zvjezdicu više hotelu Marjan, još će biti bolja da pokrije sve promidžbene i predizborne aktivnosti HGS-a.

Najdraža Pogorelićeva izjava: “Kerum ne laže”

Kerum se zahvalio i svom velikom pokloniku Ivi Pogoreliću na komplimentima i podršci. Pijanist svjetskog glasa zadivljen je Kerumom.

“Rekao mi je da izdržim. Hvala mu. Osim ove izjave da sam šik, još mi je draža jedna njegova izjava kada je kazao da je Kerum nepatvoren, iskren i da ne laže”, kazao je Kerum.

“Pobjeđujemo ja i Nevenka”

Dao je i prognozu za izbore. U Gradskom vijeću Kerum očekuje 9 mandata za SDP, 6 za svoj HGS, 5 za HDZ i po dva vijećnika za nekoliko nezavisnih lista.

“U Županiji će SDP dobiti 10-ak, moja stranka isto, HDZ 14, pop pet, šest mandata, možda ljudi skuže tko je, pa neće ni to dobiti, što bi bilo odlično”, razmišlja Kerum. U drugom krugu vidi sebe i SDP-ovog Ivu Baldasara. “Ivanišević će biti treći, ovi drugi daleko…”, prognozira Kerum, uvjeren u svoju pobjedu.

“U Županiji će u drugi krug Zlatko Ževrnja i Nevenka Bečić. Mislim da će ga dobiti”, uvjeren je Kerum i u uspjeh svoje sestre.

“Odakle nekima novac za kampanju?”

Još je Kerumu nešto ostalo nejasno na kraju.

“Odakle nekim kandidatima novac? Ja sam imao 140 milijuna kuna dobiti pa mogu sebe financirati. Ali tko daje njima?!”, nije se mogao načuditi.

Lijepo što se pohvalio. Ovo će sigurno utješno zvučati i brojnim dobavljačima koji čekaju da im plati više od 60 milijuna kuna, Poreznoj upravi koja od firme Kerum d.o.o. potražuje preko 22 milijuna kuna, a i Kerumovim radnicima kojima je ostao dužan plaće, otpremnine i doprinose.

Kerum možda nema novac za vjerovnike, ali ima za kampanju. Čak nije nikakav problem da se s tim i javno pohvali.

Izvor: Index.hr