fbpx

SDP s HSLS-om i DSU-om juriša na Zadarsku županiju: HNS je imao prevelike apetite!

U zadarskom SDP-u je u utorak potpisan koalicijski sporazum triju stranaka za naredne lokalne izbore na županijskoj razini.

Sporazum su potpisali predsjednica županijskog SDP-a Renata Sabljar Dračevac, predsjednik županijskog HSLS-a Mate Radović te predsjednik županijske organizacije Demokratske stranke umirovljenika Robert Pelicarić.
Kandidatkinja ove koalicije za županiju je Renata Sabljar Dračevac koju je SDP već ranije promovoirao, a ovom su prilikom predstavljeni i kandidati za dožupane – iz SDP-a je kandidat Budimir Genda dugogodišnji profesor u gimnaziji Jurja Barakovića, odnosno u Umjetničkoj školi, te čelnik HSLS-a Mate Radović, inače kustos Muzeja ninskih starina.

– Ovo je već krajnji trenutak da predstavimo rezultate svojih dogovora i svoje kandidate. Sa žaljenjem vas obavještavam da je HNS odustao od ove koalicije, no uvjereni smo da će nam ta stranka biti postkoalicijski partner, rekla je Dračevac uz dodatno objašnjenje kako u razgovorima s HNS-om nije bilo sporno mjesto dožupana.

Pretpostavlja se da je do razilaženja s HNS-om došlo zbog prevelikih apetita ove stranke za prvim mjestima na koalicijskoj listi, prema nekim informacijama tražili su tri mjesta među prvih osam kandidata što je za ostale koalicijske partnere bilo neprihvatljivo.

Na pitanje što je s dogovorima s drugim strankama Sabljar Dračevac je navela kako joj je žao što je HSS s kojim se pregovaralo ušao u neprincipijelnu koaliciju s desnom opcijom što je neprihvatljivo za biračko tijelo SDP-a. A na upit ima li predstavljena koalicija potporu Gradskog odbora SDP-a navela je kako ima podršku Županijskog SDP-a u kojem su i članovi Gradskog odbora. – Uvjerena sam da će ova koalicija koja se bazirala na dobroj suradnji kao oporba nakon ovih izbora osvojiti vlast u Zadarskoj županiji, zaključila je Sabljar Dračevac.

Izvor: Slobodna Dalmacija