fbpx

Tri milijuna kuna potrošena za zaposlenje troje Stankovčana

Konstantno se ulaže u promašene i nepotrebne projekte, poput proširenja poslovne zone, istaknuo je Sarađen

Trenutačno stanje na prostoru općine Stankovci možemo ocijeniti kao katastrofalno i kaotično, poručio je na jučerašnjoj konferenciji Željko Sarađen, nezavisni kandidat za mjesto načelnika te općine na nadolazećim lokalnim izborima. Ističe kako je od prošlih izbora općinski proračun smanjen za 50 posto, broj stanovništva konstantno opada, a broj nezaposlenih je u stalnom porastu.

– Od prošlih lokalnih izbora do danas općina Stankovci je u svakom pogledu nazadovala. Konstantno se ulaže u promašene i nepotrebne projekte, poput proširenja poslovne zone, iako ni sva zemljišta u postojećoj nisu prodana. Prisutna je nebriga za svoje stanovništvo i mlade obrazovne ljude. Nije organizirano zapošljavanje nezaposlenog stanovništva kroz program javnih radova, kao ni zapošljavanje mladih pripravnika putem poticajnih mjera. Općinski novac iz proračuna troši se na nepotrebne stvari za osobnu korist, poput skupih automobila i mobitela, nizao je Sarađen.

Ivan Morić, kandidat ove nezavisne liste za mjesto donačelnika, kaže da se u poslovnu zonu u Stankovcima uložilo 300-tinjak milijuna kuna, da bi ona danas imala svega 15 zaposlenih. Od tih 15 zaposlenih, troje su djelatnici koji žive na području Stankovaca.

Sarađen je javno prozvao sadašnjeg načelnika Općine Stankovci Željka Baradića da stanuje već 16 godina u Zadru, a u Stankovce putuje službenim automobilima, što je do sad, po njihovoj računici, prouzročilo tri milijuna kuna nepotrebnih troškova.

– Do sada je promijenio četiri službena automobila, a posljednji automobil koštao je 300 tisuća kuna, kazao je Sarađen.

Izvor: ZL