fbpx

Vladimir Čačić HNS-ov kandidat za župana Zadarske županije

„Naš tim se bitno razlikuje od ostalih timova koji su do sada upravljali Zadarskom županijom i koji nikad nisu nastupali timski. Treba se ugledati na Istarsku županiju od koje smo prije dvadesetak godina bili bolji, a sad to više nije slučaj. Namjeravamo uvažavati probleme svih građana, a posebno onih čiji problemi do sad nisu bili uvaženi „ – rekao je Vladimir Čačić, HNS-ov kandidat za župana na predstojećim lokalnim izborima, diplomirani pravnik i dragovoljac Domovinskog rata sa radnim iskustvom u obrazovanju, zdravstvu, te Ministarstvu branitelja na press konferenciji održanoj danas u prostorijama zadarskog HNS-a.

Uz njega na presici su sudjelovali predsjednica Županijske organizacije HNS-a Zadarske županije te kandidatkinja za zamjenicu župana Vesna Sabolić, predsjednik Interesnog odbora HNS-a za gospodarstvo u Zadarskoj županiji i drugi kandidat za zamjenika župana Joško Mikelić te istaknuti članovi HNS-a Ivo Gregov, predstojnik Državne uprave u Zadru i saborski zastupnik u miru Željko Kurtović Buš.

Vesna Sabolić istaknula je da se koalicija s SDP-om očekivala na svim razinama, pa tako i županijskoj, te je demantirala napise po novinama u kojima se tvrdilo da je HNS od te koalicije tražio previše: „ U našim pregovorima s SDP-om polazili smo od sadašnje participacije u Županijskom Vijeću, te nismo tražili previše, a također smatram da rezultat s prošlih lokalnih izbora nije loše polazište. Kako dogovor nije postignut, odlučili smo na izbore izaći s vlastitim kandidatima i koalicijskim partnerima.“ Joško Mikelić, također dragovoljac Domovinskog rata, izjavio je kako je sa gospodarskom situacijom vrlo dobro upoznat, te kako će program HNS-a koji će biti predstavljen idući tjedan biti dobro analiziran, te će predstavljati polazište za izvlačenje županije iz gospodarske situacije u kojoj se trenutno nalazi.

Z.B.