fbpx

Deseci tisuća ljudi na ulicama: Veliki prosvjedi protiv istospolnih brakova u Parizu i Varšavi

Deseci tisuća protivnika istospolnih brakova, koji su nedavno legalizirani u Francuskoj, počeli su u nedjelju danas prosvjednu šetnju u Parizu, a slična se situacija mogla vidjeti i na ulicama Varšave, javlja BBC.

Prosvjedi se održavaju na dan kada se u Francuskoj obilježava Majčin dan, a povorku je osiguravalo više od 4500 policajaca i specijalaca. Francuske vlasti su zadnjih dana uputile više upozorenja zbog opasnosti od provokacija tijekom prosvjedne šetnje. Ministar unutarnjih poslova Manuel Valls rekao je da je “zabrinut” zbog “prijetnja” krajnje desnice i preporučio je roditeljima da ne dovode djecu na prosvjed. Ipak, mnogi ga nisu poslušali pa su se u povorci pojavili i s djecom.

Deseci tisuća Poljaka također su izašli na ulice Varšave u znak potpore francuskim prosvjednicima. “Danas smo solidarni s Francuzima u njihovoj borbi za tradicionalne obiteljske vrijednosti”, rekao je jedan od organizatora prosvjeda, javlja AFP.

“To nije samo francuski problem. To je problem čitave Europe koja radi na slabljenju prave obitelji”, poručili su prosvjednici iz Varšave.

Izvor: Index.hr