fbpx

Hrvoje Jurić kreće biciklom do Nordkappa

Frenky bar u Varoši u utorak je bio pun znatiželjnika koji su došli na promociju knjige »Marijanov put« Hrvoja Jurića. Hrvoje je knjigu napisao nakon što se vratio s tromjesečnog bicikliranja po Europi, prilikom čega je prošao čak 6.000 kilometara i potrošio samo sedam tisuća kuna.

– Iako je put bio uzbudljiv, nikomu drugome ne bih preporučio takav način putovanja. Naime, prvog dana putovanja bio sam težak 85 kilograma, a kući sam se vratio s osam manje, 76 kilograma pa možete zamisliti koliko sam gladovao na putu, rekao je Hrvoje.

Hrvoje kaže da bi usprkos nedaćama opet napravio isto, ovog puta možda s kojom kunom više.

– Nevjerojatno je koliko čovjek nauči o ljudima na jednom ovakvom putovanju. Nakon što sam nekoliko dana bio gladan, stao sam na jednoj benzinskoj postaji i zamolio jednu ženu čašu vodu, bio sam užasno žedan. Kad me je vidjela tako gladnog i žednog, donijela mi je nekoliko sendviča i hrpu sokova na koje sam halapljivo navalio, toliko sam gladan bio. Nakon što sam utažio žeđ i smirio glad pitao sam je zašto je bila tako ljubazna prema meni na što mi je odgovorila da ima sina koji putuje tako kao i ja, i da se nada da će mu u nekom teškom trenutku netko pomoći kao što je ona pomogla meni.

Hrvoje za dvadeset dana kreće na putovanje preko Alpa do najsjevernije točke Europe, Nordkappa u sklopu čega će prikupljati sredstva za humanitarni projekt »Darujmo ružičasti život«. Putovanje biciklom do Nordkappa bit će u cijelosti humanitarno, do te mjere da čak i bicikl kojim putuje ide na aukciju, koja će trajati tijekom cijelog Hrvojeva putovanja. Cilj sudjelovanja u projektu »Darujmo ružičasti život«, čiji je glavni pokrovitelj predsjednik Ivo Josipović, je prikupiti dovoljno sredstava za kupnju uređaja za jednokratno zračenje osoba oboljelih od raka dojke.

Izvor: Zadarski list