fbpx

Još traje pomračenje Pozdrava Suncu

Brojni turisti već se gužvaju po gradskim ulicama i rivi, a posebno na najpoznatijoj modernoj gradskoj atrakciji, Pozdravu Suncu koji je još dijelom u mraku. Naime, svijetli tek dio gdje se svaki dan masovno guraju šačice turista ne bi li ovjekovječili svoj posjet Zadru.

Prije mjesec dana na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Zvonimir Vrančić najavio je kako će rekonstrukcija Pozdrava Suncu, koji već duže vrijeme ne funkcionira, stajati 600-700 tisuća kuna, a završiti upravo ovih dana.

– Koliko sam ja upućen radovi na Pozdravu Suncu su u tijeku i rade se po segmentima kako bi što manje ometali nadolazeću turističku sezonu. Naime, cijelo to područje trebalo je postati zatvoreno gradilište na punih mjesec dana, a to je do sada bilo neizvedivo što zbog vremenskih uvjeta, a sada i zbog sve većeg broja turista koji ciljano dolaze vidjeti upravo tu atrakciju, kazao je Vrančić dodajući kako je brigu o tom projektu prepustio dogradonačelniku Draženu Grguroviću.

Po svemu sudeći radovi na Pozdravu Suncu trebali bi, ipak konačno biti gotovi u narednih 20-ak dana.

– Svaka instalacija pa tako i ova naša, koja je bila eksperimentalni projekt, kako za nas tako i za proizvođača dijelova, zahtijeva kompletnu reparaciju nakon pet godina izloženosti vjetru, vlazi, suncu i moru. Iako smo radove trebali započeti još u ožujku, to je bilo nemoguće zbog obilnih kiša, a sada kada je došlo ljepše vrijeme ne možemo izvesti sve potrebite radove jer bi zbog njih morali Pozdrav Suncu zatvoriti na barem mjesec dana kao svako gradilište, a to je sada neizvedivo s obzirom na sve veći broj turista u našem gradu, istaknuo je Grgurović.

Izvor: Zadarski list