fbpx

Kreću e-upisi: Jovanović prvi on-line upisuje srednju školu!

Kreću e-upisi u srednje škole. Prva generacija učenika osmih razreda od danas će moći početi s prijavom željenih obrazovnih programa. Prvu prijavu poslat će resorni ministar osobno.

Kako on-line upisi u srednje škole izgledaju u praksi, prvi će pokazati ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović i to u Ludbregu. Iz tamošnje Osnovne škole Antuna Kačića Miošića poslat će prvu prijavu u sustav i demonstrirati prednosti e-upisa. Projekt koji kreće u suradnji s CARNet-om, a koji je Hrvatska, pohvalio se nedavno ministar, uvela prva u svijetu, izdvojeno je milijun kuna. Prednosti su brojne.

“Ušteda za sve učenike i roditelje u odnosu na upise koji su bili do sada nemjerljiva. Kako materijalno, tako i u vremenu”, rekao je nedavno Jovanović.

Od danas će se učenici moći prijaviti on-line, no za najviše 10 obrazovnih programa u pet škola. Nakon ‘zadnjeg klika’ u sustavu će svakih sat vremena moći naći ažuriranu listu bodovnog stanja za svaki prijavljeni program. Prijave putem stranice www.upisi.hr za 46 tisuća ‘osmaša’ traju do 26. lipnja.

Izvor: Index.hr