fbpx

Osama bin Laden nije ubijen, već je počinio samoubojstvo?

U jednom od izvješća o smrti vođe al Qaede tvrdi se da američki pripadnik specijalne postrojbe nije ubio Osamu bin Ladena već se on raznio eksplozivnom napravom kako bi izbjegao uhićenje te zadržao “svoje tajne za sebe”, piše Zee News.

Bin Laden je aktivirao eksplozivnu napravu pričvršćenu o svom struku kad su američke snage provalile u njegovo skrovište, upucale dva stražara te ga ranile u bedro, tvrdi njegov bivši tjelohranitelj, Nabeel Naeem Abdul Fattah, koji je od 1988. do 1992. vodio islamski džihad u Egiptu.

“Tijelo bin Ladena razneseno je na mnogo malih komada, što je identično bombaškim samoubojstvima, kako ne bi bilo tragova za identifikaciju.”, ustvrdio je on.

No, njegova se izjava ne poklapa s onom koju je dao ranije. U razgovoru za Gulf News, Fattah je rekao da nije bio prisutan u vrijeme Bin Ladenove smrti.

Fattah tvrdi da američki predsjednik Barrack Obama laže te da je priča o Bin Ladenovom pokopu na moru “sumnjiva”. “Vođa al Qaede čvrsto je odlučio da se neće predati Amerikancima te je posljednjih deset godina života neprekidno nosio eksplozivni pojas”, kaže Fattah.

Izvor: Index.hr