fbpx

SDP vjeruje u drugi krug

Izborna večer na Trgu pet bunara protjecala je iznenađujuće mirno s obzirom na to da su već od 20.00 sati pristizali izvještaji s terena. Situacija se mijenjala iz minute u minutu, ovisno o biračkom mjestu koje se obrađivalo. Oko 20.30 sati stigli su i prvi, neslužbeni rezultati prema kojima je od ukupno obrađenih 20 posto glasova HDZ neznatno vodio i u gradu i Županiji, sa svega dva do tri posto. Ta razlika bila je sasvim dovoljna HDZ-ovu kandidatu za gradonačelnika Božidaru Kalmeti da najavi pobjedu u prvom krugu, ali i predsjednici gradskog odbora SDP-a, Ingrid Antičević Marinović da to opovrgne pozivajući se na statističke podatke koji tek trebaju doći.

– Ne bih rekla da će biti tako kako naš protukandidat i najveći politički takmac kaže. Prvi podaci pokazuju kako je razlika vrlo mala i kako će trebati pričekati još za neku ozbiljniju izjavu. No već sada ono što se nazire i što se može gotovo sa sigurnošću najaviti jest da nema govora o pobjedi u prvom krugi i da slijedi drugi krug. U nekim gradskim četvrtima mi oduvijek puno bolje stojimo od HDZ-a, a u periferiji smo drugi, iza njih. stoga, znat ćemo puno više kad se prebroje preostali glasovi – rekla je Antičević Marinović zahvaljujući biračima koji su izišli na izbore i glasali za SDP. Osvrnula se i na projekt luke Gaženica koji je HDZ nametnuo u kampanji kazavši kako je iracionalno da Božidar Kalmeta koji je bio reosrni ministar osam godina i mogao ju završiti to nije učinio, a sada nameće to pitanje kada više nije pitanje lokalne zajednice. Antičević Marinović zaključila je , međutim kako se ne protivi da se s lokalne razine upire i insistira na važnim projektima te je najavila da će taj projekt za vlčadavine ove koalicije biti i dovršen. Nakon što je obrađeno oko 50 posto pristiglih rezultata s terena, svoju prvu izjavu vezanu uz postignuti rezultat dao je i Ivo Bilić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika kazavši prije svega kako je zadovoljan jer je njegova kampanja trajala vrlo kratko, a HDZ-ova 23 godine.

– Naš rezultat je jako vrijedan i pokazuje kako su Zadrani i Zadranke shvatili da je vrijeme za promjene. Grad ne može ostati na ovoim osnovama na kojima se sada nalazi. Gradu se moraju desiti promjene, mora se razvijati, a sve to može ostvariti ova koalicija i ja kao gradonačelnik. S optimizmom gledam na drugi krug – kazao je Bilić s dozom bankarske suzdržanosti jer svi glasovi i sva biračka mjesta nisu još bila obrađena.

Izvor: Zadarski list