fbpx

U Arsenalu pobijedio tibetanski terijer, danas završnica CACIB-a

Ovogodišnji, 13. po redu CACIB, koji se od 1. do 5. svibnja održava na zadarskom Boriku rekordan je po dvije stvari – po danima trajanja manifestacije i po broju Zadrana koji su upisali svoje pse.

– Obično se broj kreće oko dvadeset i pet, a ove godine imamo preko pedeset zadarskih izlagača, kaže Branko Šare, predsjednik Kinološkog društva Dalmatinski pas iz Zadra.

U Zadru su u pet dana trajanja manifestacije dodijeljena čak četiri CACIB-a dok će se danas između svih pobjednika izabrati Supreme Best in Show. Dnevno na CACIB-u sudjeluje oko 750 pasa preko 150 pasmina koje su vlasnici iz cijeloga svijeta doveli u Zadar. Djelić ljepote i elegancije ovih životinja koje glase za čovjekova najboljeg prijatelja, mogao se doživjeti i u petak u večernjim satima u Arsenalu gdje je održan izbor »Međunarodni prvak prvaka Hrvatske«. Između 32 psa biran je onaj koji na najbolji način prezentira svoju pasminu.

Pred sucima Sylvie Desserne iz Francuske, Rodijem Hubenthalom iz Norveške i Viborom Ježekom iz Hrvatske bio je težak zadatak izabrati najboljeg. Na crveni i plavi tepih sjedali su šnauceri, majmunski pinč, engleski buldog, bulmastif, tornjak, sibirski haski, dalmatiner, kineski kukmasti pas i druge pasmine.

Ove godine najraspoloženijim i najljepšim psom pokazao se tibetanski terijer vlasnice iz Njemačke koji je osvojio titulu Međunarodnog prvaka prvaka Hrvatske. On se u finalu natjecao protiv kineskog kukmastog psa.

Izvor: Zadarski list