fbpx

Zadarski fotografi za Aurou i Anu

U ponedjeljak 3. lipnja u 19 sati u Kneževoj palači humanitarna izložba zadarskih fotografa. Prodajom izloženih fotografija organizatori žele namaći sredstva za liječenje teško bolesne mlade Zadranke Ane Pavić i njezine kćeri Aurore.

Zadarski fotografi, kako amateri, tako i profesionalci, njih 37, ustupilo je svoje fotografije, početna cijena svake je 300 kuna.

Organizatori akcije takođetr navode da ukoliko netko želi uplatiti veći iznos za fotografiju ili kao građan želi uplatiti donaciju, to može na broj žiro računa u OTP banci 3200323760.

Fotografije izlažu Robert Brkljača, Tihomir Franov, Aleksandar Bonačić, Suzana Mišković, Ivan Čorić, Vesna Karavanić, Nino Vitomir Pavić, Vladimir Ivanov, Zlata Valčić, Leonard Kvarantan, Josipa Komina, Mate Komina, Željko Mršić, Fabio Šimičev, Davor Strenja, Jerolim Vulić, Roberto Lerga, Adam Vidas, Josip Ivković. Sa svojim radovima sudjeluju i Antonia Gundić, Boris Kačan, Ivan Katalinić, Filip Brala, Nikolina Jačan, Leo Banić, Jurica Gašpar, Christian Vukic, Luka Gerlanc, Zrinka Ivković, Jure Mišković, Ivica Ivčević, Ivana Jenjić, Saša Čuka, Čedo Kaica, Danijel Kolega i Antonia Kuzmar.

Ana Pavić nekoliko se godina bori s Hodginovim limfomom, uz tu dijagnozu stoji i polineuropatija, te reumatoidni artritis. Njezinoj kćeri, petogodišnjoj Aurori, dijagnosticiran je aberantni trahealni bronh, astma, gerb, međutim sredstava za kvalitetno i kontinuirano liječenje nemaju. Kao jednu od spasonosnih opcija za život vide u liječenju u inozemstvu u Njemačkoj ili Australiji.

Ani je potreban niz terapija, a svaka košta oko 35.000 kuna. Sredstvima kojima ova obitelj raspolaže ne mogu se platiti ni osnovne životne potrebe, a kamoli liječene. Sve je manje novaca i za lijekove za imunitet koje Ana koristi, što mjesečno i uz Aurorine lijekove košta oko 2.000 kuna. Aurora se liječi u Rijeci, a Ana u Splitu. Za svaki odlazak u Rijeku s djetetom potrebno im je samo za smještaj u privatnom aranžmanu oko 250 kuna, u što ne ulaze i troškovi ostalih potreba dok borave tamo. Osim s novčanim problemima, ova obitelj, u kojoj je samo otac zaposlen, trenutno muči muku i sa birokracijom. Naime, u postupku su dobivanja statusa roditelja njegovatelja, jer je djevojčici potrebna stalna njega. Ne ide u vrtić kao ostali njezinivršnjaci, već joj djetinjstvo prolazi u bolnicama.Zbog svoje bolesti jedino može jesti hranu koja ne sadrži gluten, a takva prehrana zahtjeva i poveća izdvajanja.

Izvor: HRT Zadar