AFERA LEASING: Za Audi i danas izdvaja 11.000 kuna kredita

Nakon što je sredinom prošlog mjeseca čitanjem optužnice “debele” 50-ak stranica, označen početak »velikog« suđenja u aferi leasing protiv petorice optuženih koje se tereti za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje isprava i ovjeru neistinitog sadržaja, jučer je suđenje nastavljeno saslušanjem svjedoka.

Jučer je svjedočio ugostitelj Josip Šonje iz Novalje na otoku Pagu koji je ispričao kako je kupio Audi Q5 te je pojasnio kako je vlasnik toga auta leasing kuća, a on je samo korisnik te ga kao korisnik otplaćuje 11 tisuća kuna mjesečno.

– Audi sam kupio prije četiri godine putem leasing kuće i taj auto nema nikakve veze s Auto kućom Zadar. Uredno otplaćujem kreditnu ratu i moram još otplaćivati do svibnja sljedeće godine. Taj je auto prije mene vozio Eleri Vukić. On je taj auto kupio, ali je na prometnoj dozvoli pisalo kako je vlasnik leasing kuća. Prepustio ga je meni jer više nije mogao plaćati rate, tako da je zaključen novi ugovor s leasing kućom. Morali smo ga zajedno potpisati da on odstupa kao korisnik, a ja preuzimam – posvjedočio je Šonje.

Pojasnio je potom kako je javna tajna bila da ima puno auta na tržištu, a ljudi nemaju novaca za otplaćivanje rata. Rekao je kako poznaje Deana Pupovca i Niku Lisicu jer je s njima surađivao s obzirom na to da je kod njih kupio još dva auta.

– Meni Vukić nije pričao na koji je način kupio auto, ja mu nisam ništa dao za ono što je on ranije, do tada plaćao, ja sam samo nastavio plaćati. Potpisao sam ugovor za vrijednost auta od oko 65 tisuća eura. Ne znam koliko je Vukić do tada platio. Predao mi je auto kad sam potpisao ugovor – pojasnio je svjedok Josip Šonje.

Izvor: Zadarski list