fbpx

Liniju Pula-Zadar preuzela Jadrolinija

Prva vožnja ipak kreće, makar 8. umjesto 1. lipnja i s drugim operaterom i trajektom

Od subote, 8. lipnja 2013. počinje vožnja na relaciji Pula-Zadar preko Unija, Lošinja, Ilovika i Silbe. Novost je da linija ne starta sa 1. lipnjem kako je prethodno bilo najavljivano kao i to da liniju preuzima Jadrolinija umjesto prethodnog operatera Split Toursa. To također znači da na liniji neće saobraćati katamaran Bišovo već Jadrolinijin katamaran Novalja.

Linija je svojevremeno svečano otvorena 2007. godine i saobraćala je od tada.

Što se u međuvremenu dogodilo oko tvrtke koja će je održavati nije nam poznato ali je svakako dobro da će linija nastaviti prometovati. Od 6. srpnja linija će tijekom špice sezone prometovati svakodnevno osim utorka i četvrtka.

Dakle prva vožnja iz Pule ka Zadru ide u subotu 8. lipnja u sedam ujutro.

Ova je linija neodoljivo podsjećanje na davnašnju “Marinu” Lošinjske plovidbe uz koju su vezani i neki drugi dani i sjećanja. Naime, bila je to umnogome “poljoprivredna linija” odnosno njome su tada prastarim trajektom “Marina” naši poljoprivrednici iz Ravnih Kotara snabdijevali kvarnerske otoke i dio Istre svojim proizvodima. Danas su naravno neka druga vremena ali je dobro da će linija biti u funkciji u sveopćem odumiranju linija poput dužobalne, odnosno veza s Anconom, dajući do znanja da je ovo ipak pomorska zemlja.

Za sad linija nije unesena u plovidbene redove Jadrolinije, ali to se upravo rješava.

Izvor: Zadarski list