fbpx

Ljetni program u Zadru: Santana, Lado, filharmonija…

Direktorica HTZ-a Meri Matešić smatra da bi lokalne turističke zajednice trebale postati poput infopunktova i više se baviti organizacijom manifestacija i stvaranjem doživljaja, dok bi županijske turističke zajednice trebale postati destinacijske menadžment-organizacije koje će kreirati i koordinirati razvojem turizma u destinacijama. Što mislite o tome?

– Mi smo to, u Turističkoj zajednici grada Zadra, na neki način već radili i do sada, od jednog mrtvog ureda napravili smo aktivni infopunkt za turiste, a svakoga nas proljeća svi u gradu pitaju koga u Zadar dovodite ovoga ljeta. Znači na određeni način to smo i radili do sada s brojnim aktivnostima u gradu, doduše na jedan revijalan način, ali to se može izdignuti i na baštinski dio i još više unaprijediti.

– Pa koga dovodite ovoga ljeta?

– Uskoro ćemo oglasiti čitavi program za ovo ljeto. Glavni je događaj svakako koncert Santane 29. srpnja u Zadru, ali bit će i drugih događanja, od domaćih manifestacija kao što je Noć punog Miseca do raznih gostujućih priredbi i koncerata koje otvaramo Zagrebačkom filharmonijom, dolaze nam ansambl “Lado” i mnogi drugi…

– Kakvi su izgledi Zadra u ovogodišnjoj turističkoj sezoni?

– Izgledi su dobri, mi nemamo razloga svakoga ljeta treperiti i strahovati kakva će biti sezona, hoće li biti gostiju i sumnjati u svoj uspjeh zbog bilo čega. Zadar je prepoznatljiva turistička destinacija, mi imamo stabilan rast i tu nema iznenađenja, ali turizam nije samo iznajmljivanje apartmana i brojanje noćenja, to je jedan puno komplesniji sustav koji zapravo uključuje sve segmente funkcioniranja zajednice. Imamo i međunarodne investitore koji su zainteresirani za zadarski turizam i u tom smislu Zadar stoji dobro.

Izvor: Slobodna Dalmacija