fbpx

Tornadele osvojile dva zlata

Oko 240 natjecatelja odmjerilo je svoje vještine i plesno umijeće u subotu na Višnjiku na Adriatic dance open 2013., međunarodnom natjecanju otvorenom za sve plesne stilove.

Natjecanje je u suradnji s Hrvatskim navijačkim i pom pon plesnim savezom organizirala zadarska plesna udruga Tornadele.

Bolje nego lani

– Zaista smo zadovoljne kako je prošlo natjecanje. Atmosfera je bila na vrhuncu, a zadovoljni su i svi sudionici kojih je bilo svih dobi, od mini kategorija do seniora. Također, zadovoljne smo i našim rezultatima koji su bolji nego lani. Osvojile smo dva zlata, dva treća mjesta i jedno drugo. Ovo je druga godina za redom da smo suorganizatori ovog natjecanja, što samo dokazuje kako kvalitetno radimo svoj posao, rekla je Helena Dobrović, predsjednica udruge Tornadele istaknuvši da su puno zadovoljnije nego prošle godine.

Paralelno uz Adriatic dance open navijačice, odnosno cheerleadersice su se natjecale na kvalifikacijskom prvenstvu Hrvatske za cheer i pom pon sastave, za nadolazeće Europsko prvenstvo koje se krajem ovog mjeseca održava u Riminiju u Italiji.

Na natjecanju su nastupili brojni klubovi iz raznih gradova Hrvatske i to iz Čakovca, Vinkovaca, Splita, Zagreba. Nastupali su u različitim plesnim stilovima – cheerleadingu, cheer danceu, irskom stepu, salsi, hip hopu, bachati, jazz plesu, MTV plesu, zumbi, breakdanceu i slobodnom stilu. Svi nastupi oduševili su okupljenu publiku koja je glasnim aplauzom nagradila sve natjecatelje od onih najmanjih do najstarijih.

Senior cheer coed Livi Čakovec, osvojili su peto mjesto.

Najbolje cheerleadersice u kategoriji mini cheer su bile djevojčice Piramidice iz Vinkovaca.

U kategoriji kadet cheer: Zvjezdice iz Čakovca, u kategoriji junior cheer: Livi iz Čakovca, kadeti group stunt: Livi Hana, juniori group stunt: Wizards Livi, mini individual: Marina Škegro, kadeti individual: Matea Škvorc, juniori individual: Sindy Bubek, seniori individual: Josip Merlak.

Zabava uz Party shakerse

Najbolje u cheerdanceu u kategoriji kadeta bile su Bebe, a od seniora su nastupile samo Cascada team, PS Dance boxa iz Splita i osvojile su prvo mjesto.

U parovima, od kadeta najbolje su bile Čule i Radišić iz Dance boxa Split, a seniora Tornadele Zadar.

U irskom stepu nastupili su Celtic fantasy iz Zagreba, u salsi Plesni klub Zara, u bachati također plesni par iz Plesnog kluba Zara.

U kategoriji hip hopa među kadetima najbolja je bila grupa »U pokretu«, koja je bila najbolja i u kategoriji seniora. Od hip hop solista najbolja je u kategoriji kadeta bila Danijela Šimunić.

U kategoriji jazz plesa nastupile su djevojke Plesnog studija Dance box iz Splita, u MTV plesu grupa Plesnog kluba Element, a u kategoriji Zumbe članovi Plesnog kluba Zara.

U slobodnom stilu natjecale su se Tornadele, kao i u cheerdanceu. U breakdanceu u kadetima nastupile su Nindže, dok su u solu nastupili kadeti Rio Kraljevića. Među seniorima je nastupio trio Nexus iz Čakovca.

Natjecanje je trajalo tijekom cijelog poslijepodneva, a nakon svečanog proglašenja pobjednika i dodjele nagrada program Adriatic dance opena preselio se u Mango coctail bar, gdje su sudionike zabavljali Party shakersi.

 Izvor: Zadarski list