fbpx

Jesen polako stiže: Kišno vrijeme najavljeno i za idući tjedan

Iako  je do službenog početka jeseni preostalo još nešto više od tjedan dana (ove godine jesen službeno započinje u nedjelju 22. rujna u 22.44 sati), jesenske kiše već su počele ispirati znake vrućeg ljeta koje je za nama. Kišno će, prema prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, biti i u narednom tjednu.

Danas će vrijeme biti sunčano, na sjevernom Jadranu i u kopnenom području uz mjestimice umjerenu naoblaku. Sredinom dana će zapuhati umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, a navečer na Jadranu jugo. Najviša temperatura između 20 i 25, u Dalmaciji od 24 do 28°C.

Sutra će biti djelomice sunčano uz postupan porast naoblake. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla, osobito u Slavoniji. Na sjevernom dijelu Jadrana već se od sredine dana povremeno očekuje slaba kiša, a više kiše ponegdje uz grmljavinu navečer i u noći, kad će se kiša proširiti na zapadnu unutrašnjost i srednji Jadran. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu većinom umjereno jugo. Jutarnja temperatura od 9 do 14, na Jadranu od 16 do 21, a najviša dnevna od 20 do 26, u Dalmaciji od 25 do 28°C.

U ponedjeljak promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Kiša uglavnom prijepodne povremeno na Jadranu i ponegdje u zapadnoj unutrašnjosti. U utorak u kopnenom području pretežno, na Jadranu promjenjivo oblačno povremeno s kišom. Vjetar većinom slab, na Jadranu umjereno jugo, u utorak i jak jugozapadnjak. Postupno svježije.

Izvor: Index.hr