fbpx

MODNI HIT: Tartan hlače

Tartan je karirani uzorak kojeg čine vodoravne i okomite pruge različitih boja, a iako je izvorno bio rezerviran samo za vunu, danas ga je moguće pronaći na najrazličitijim materijalima. Prva asocijacija kada spomenete tartan bit će Škotska i njihovi kiltevi, no s vremenom je ovaj uzorak osvojio svijet.

Kao i sve u modi, popularnost tartana je ciklička, no čini se kako nikada nije bio popularniji nego ove godine. U svojim kolekcijama koristili su ga brojni svjetski dizajneri i modne kuće poput Stelle McCartney ili Moschina, te Karla Lagerfelda koji je na njemu bazirao svoju ‘capsule’ kolekciju za Net-a-porter.

STREET-STYLE-PLAID-TROUSERS-TARTAN-CHECKERED-PANTS-FASHION-WEEK-SWEDISH-BLOGGER-ELIN-KLING-SHORT-SLEEVE-CHECKERED-PANTS-BLUE-PATENT-BLACK-CHRISTIAN-LOUBOUTIN-PUMPS-SMALL-CHAIN-CROSSBODY-BAG-SUNGLASSES-VIA-HARPERS-BAZAAR

A uz Kaiser Karla neizbježno se vežu i brojne poznate i slavne osobe. Među prvima je ovaj trend prihvatila Rita Ora koja iz uzorka tartana gotovo ne izlazi.

Slijedile su je i britanski IT model trenutka Cara Delevingne, glumice Jessica Alba i Sarah Jessica Parker, pjevačica i dizajnerica Gwen Stefani, model Kate Moss, te brojne druge javnosti više ili manje poznate, kao i one potpuno nepoznate fashionistice.

im.ashx

Trend tartan uzorka ubrzo su otkrili i ‘high street’ brandovi, te ga učinili dostupnima širokim masama. Pull&Bear, Mango i Zara u svoju su ponudu za jesen 2013. uvrstili neke od najboljih tartan komada koje smo vidjeli.

elle-01-plaid-trend-fall-2012-runway-lgn

Među njima su haljinice, suknje, košulje, no ako se ipak pitate za koji se odjevni predmet tartan uzorka odlučiti, odgovor je vrlo jednostavan – apsolutno naj IT komad su tartan hlače. Nosile su ih sve navedene fashionistice i selebsice, osvojile su ulice svjetskih metropola, a sigurno će uskoro osvojiti i naše.

Prošli smo ponudu nama dosupnih ‘high street’ brandova i pronašli 17 trendi komada za jesen 2013.

kate-moss-skinny-tartan-pants4-copy

tartan-pants

Izvor: Moda.hr