fbpx

OPASNO NEVRIJEME PRIJETI Uključio se meteoalarm za Dalmaciju

Internetska stranica meteoalarm.eu, koja izvješćuje o ekstremnim vremenskim prilikama iznad Europe, upozorila je danas na narančasti stupanj pripravnosti od nevremena na području Dalmacije koje može prouzročiti štetu i biti opasno za ljude.

Narančasti stupanj je odmah iza najvišega – crvenog stupnja upozorenja na ekstremno vrijeme.

Obala i dalmatinski otoci od Zadra do Dubrovnika na stranici meteoalarma označeni su narančastom bojom kojom se, kako se objašnjava na toj stranici, prognoziraju opasne vremenske pojave koje se javljaju razmjerno rijetko tijekom godine, a takvog su intenziteta da mogu prouzročiti golemu štetu i biti vrlo opasne za ljude i životinje. Uz naranačasti stupanj upozorenja preporučuje se, kako je objašnjeno, poseban oprez, praćenje vremenske prognoze i pridržavanje savjeta mjerodavnih državnih službi.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika, danas su, kako je izvijestio Hrvatski autoklub, u prekidu katamaranske veze: Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka, a katamaran Jelsa-Bol-Split plovi bez pristajanja u Bolu.

 Izvor: tportal.hr